תפוח אדמה בתנור קריספי (מדורה)

תפוח אדמה בתנור קריספי
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: שעה

דרגת קושי: קל מאוד

תפוח אדמה בתנור בקלי קלות! מי לא אוהב תפוח אדמה? כולם אוהבים, אך אחת הבעיות בתפוחי אדמה היא בחימום חוזר שבמרבית המקרים לא מחזיק באותם טעמים וארומה. לא עוד! במתכון הזה אין בעיה בחימום חוזר במיקרו או בתנור והוא מתאים מאד גם לחימום על בפלטה לשבת: עוטפים בנייר אפיה שאותו עוטפים בנייר כסף לאפיה ומניחים ישר על הפלטה. ומה צריך? ממש מעט!

מצרכים לתפוח אדמה בתנור (מדורה)

  • תפוחי אדמה – מהסוג האדום (רצוי שיהיו בגודל אחיד)
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • זרעי חרדל שחור – אופציונלי
  • טימין

  • זעתר יבש

  • רוזמרין

  • בזיליקום

שלבי ההכנה

  1. מחממים מראש תנור על חום גבוה (220 מעלות לפחות).
  2. רוחצים היטב את תפוחי האדמה (עם הקליפה).
  3. מבשלים במים חצי בישול.
  4. מורחים שמן זית על נייר אפיה בתבנית ומניחים את תפוחי האדמה על התבנית.
  5. מועכים קלות את תפוחי האדמה כדי “יתפצלחו” טיפה.
  6. מורחים את תפוחי האדמה בשמן זית מלח, פלפל שחור ועשבי תבלין.
  7. מכניסים לאפייה בתנור למשך 30 – 45 דקות או עד שתפוחי האדמה יגיעו לצבע שחום יפה.
קצת על קותי אדלר כל הכתבות
חי נושם וחולם מתכונים וקולינריה.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם