שחמה ובסלה – לחם מחבת אלג’יראי

שחמה ובסלה

זמן הכנה: שעה וחצי

דרגת קושי: בינוני

שחמה ובסלה זה אחד מהמטעמים של המטבח האלג’יראי שמום מה לא זוכה למספיק הכרה וחשיפה בהשוואה למאכלי עדות אחרים. מדובר הלחם מחבת שממולא בתערובת של בשר וגזרים. זה טעים זה קל להכנה וכשמתחילים לאכול שחמה ובסלה אחת אי אפשר להפסיק.

מצרכים לבצק

  • קילו קמח
  • ביצה
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמרים
  • 3 או 4 כסות מים פושרים
בצק של שחמה ובסלה

מצרכים למילוי בשר של השחמה ובסלה

  •  חצי קילו בשר טחון
  • 7 גזרים
  • 7 בצלים
  • שום
  • שמן
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פלפל שחור
מילוי בשר של שחמה ובסלה

שלבי ההכנה של שחמה ובסלה

  1. קוצצים בצל
  2. מגרדים הגזר
  3. מטגנים את הבשר בשמן
  4. מוסיפים את הגזר והבצל
  5. לאחר עשרים דקות מוסיפים פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח ושום
  6. מבשלים עד שכל הנפח יורד

הכנת הבצק

  1. מערבבים את כל החומרים ולעבד טוב.
  2. מתפיחים את הבצק ושוב מעבדים אותו כדי שירד האוויר
  3. מתפיחים את הבצק לחצי שעה נוספת
  4. קורצים עיגולים כמו פיתה
  5. פותחים את הבצק

שילוב תבשיל הבשר בבצק וסגירתו במחבת

  1. ממלאים את הבצק עם תערובת הבשר שהכנו 
  2. סוגרים בשכבת בצק גם מהצד השני ולהדק בקצוות (אפשר לייצר שחמה ובסלה עגולה או בצורת חצי ירח)
  3. מטגנים משני הצדדים עם שהשחמה ובסלה שזופה
  4. בתיאבון
קצת על גילה שלו 1 Article
גילה שליו היא פאשינסטה, סבתא סורגת במסרה מלאה ומומחית לתבשילים תימניים, בצקים וכל מה שטעים.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם