שווארמה פרגית ביתית במחבת

מתכון לשווארמה פרגית ביתית
צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: בין שעתיים ל – 12 שעות (תלוי כמה זמן וסבלנות יש לכם)

דרגת קושי: קל מאוד!

מי לא אוהב שווארמה? כולם אוהבים ובמיוחד שווארמה פרגית! יש כמה שיטות להכין שווארמה, בין היתר: רון יוחננוף, נעמה קדוש ועוד… האמת שניסיתי את כולם ובתכל’ס הבנתי שבעצם מדובר בדבר הכי פשוט בעולם, בלי שום טכניקות, קסמים ופרודוקטים מורכבים. ולמעשה כל מה שצריך זה שלושה דברים חשובים:

  1. יחסים טובים עם הקצב – שיפרוס לכם את הפרגית דק דק
  2. תערובת תבלינים איכותית
  3. סכין חדה

את כל השאר יש לכם ואתם יודעים.

מצרכים לשווארמה פרגית בייתית

  • סטייק פרגיות פרוס דק
  • שומן כבש (אם יש ישדרג את השווארמה)
  • הרבה בצל חתוך גס
  • תערובת תבלינים לשווארמה
  • מלח
  • שמן זית למשרה
  • שמן קנולה לצלייה / טיגון

🔥 כמה מילים על תערובת התבלינים  –  ישנה חשיבות רבה לתערובת תבלינים איכותית! אני באופן אישי מכין את התערובת לבד מזרעי כוסברה וכמון שאני טוחן (לאחר קליה במחבת יבשה), אבקת תבלין עמבה, סומק ועוד.

לפניכם סרטון מהיר למתכון שלי לתערובת תבלינים מושלמת >

שלבי הכנת השווארמה פרגית

  1. מכינים משרה מתערובת התבלינים, מלח ושמן זית
  2. מושכים עם מברשת את כל הסטייקים במשרה ושמים במקרר למספר שעות (אם יש לכם זמן וסבלנות – רצוי ללילה שלם)
  3. לאחר ההשריה מוציאים מהמקרר, משאירים בחוץ כחצי שעה שעה כדי שהסטייקים יהיו בטמפרטורת החדר וצולים אותם במחבת פסים. מומלץ להוסיף בשלב זה שומן כבש.
  4. בגמר הצלייה מקרמלים הרבה בצל חתוך גס (במחבת בה נצרבו הסטייקים) ממליחים ומוסיפים מעט סוכר. חשוב להקפיד שהבצל שלא יהיה עשוי יתר על המידה (הבצל צריך לאבד מנפחו לא יותר מ 30%) .
  5. פורסים את סטייק הפרגית לרצועות דקות, ומקפיצים במחבת עם הבצל המקורמל

היתרון של שיטת ההכנה הזאת היא שאפשר לאכול את הפרגית ב 2 צורות הגשה:

  • כשווארמה פרגית (אם הולכים עם המתכון שלי עד הסוף)
  • כסטייק פרגית
קצת על קותי אדלר כל הכתבות
חי נושם וחולם מתכונים וקולינריה.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם