קובנה תימנית עם חמאה

קובנה תימניה (מפתלה)
צילום: גילה שלו, אוכל רחוב

זמן הכנה: שעתיים וחצי הכנה + 12 שעות אפייה בתנור

דרגת קושי: בינוני

נדמה כי לאחרונה עולם הקולינריה הגבוהה גילה את סודות הקובנה כאשר לא מעט שפים התחילו להכניס למטבחי היוקרה שלהם את המאפה / חלה התימנית – ובצדק!
קובנה או כובאנה (כל אחד ואיך שבא לו לקרוא לקסם הזה) היא הרבה יותר מעוד מאפה ועל כן בלא מעט בתים בישראל פותחים את יום שבת בארוחת בוקר של קובנה, רסק עגבניות, סחוג וביצה קשה.
לפניכם מתכון לקובנה תימנית אסלית וטעימה שכל אחד עם תשוקה לאוכל טוב ומעט סבלנות יכול להכין.

מצרכים להכנת קובנה

  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 6 כפות סוכר (ניתן להוריד את כמות הסוכר)
  • כף שטוחה של מלח
  • 4 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמית שתיה חמה)

קובנה – מתכון שלב אחרי שלב

  • שמים בקערה קמח מנופה, סוכר, שמרים, מלח ומים ומתחילים לעבד וללוש עד שמגיעים למרקם של בצק רך וגמיש.
  • מתפיחים שעה
  • מורידים נפח ומשאירים לעוד חצי שעה של תפיחה
  • יוצרים 5 או 6 עיגולים מהבצק
  • מותחים כל עיגול ומורחים בנדיבות חמאה
  • מקפלים מימין לאמצע
  • מקפלים משמאל לאמצע
  • את “הנחש” הארוך שנוצר מגלגלים ומניחים בסיר משומן היטב בחמאה (לשמן גם את המכסה)
  • כשמסיימים לסדר את הרולדות בסיר משאירים בתוך הסיר להתפחה נוספת עד שמגיע לגובה המכסה
  • אופים למשך 45 דקות בתנור שחומם ל 180 מעלות + טורבו
  • מורידים את המכסה ואופים עוד 10 דקות להשחמת הקובנה
  • להוציא מהתנור
  • אופציה למשקיעים – להוסיף חמאה מעל, לכסות במכסה ולאפות בתנור שבת כל הלילה
קצת על גילה שלו כל הכתבות
גילה שלו היא פאשינסטה, סבתא סורגת במסרה מלאה ומומחית לתבשילים תימניים, בצקים וכל מה שטעים.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם