איך מכינים קובה סלק עיראקי

קובה סלק עיראקי
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: שעתיים +-

דרגת קושי: בינוני

קלוריות (משוער): 150 ל 100 גרם

קובה סלק עיראקי זו מנה קלאסית לימי החורף הקרירים שפוקדים אותנו שכל אחד יכול להכין!

גילוי נאות: אני לעיראקי, אני לא אוכל קובות של סבתא שלי מגיל 5 ואני מודע לזה שכדורי הקובות שיוצאות לי הם לא שיא הפוטוגניות. אבל אם יורשה לי להעיד על עצמי (מי יפרגן לי אם לא אני) הקובה סלק שאני מכין טעים צרחות! אז איך מכינים קובה סלק עיראקי גם אם אתם אשכנזים מכף רגל ועד ראש? עוקבים אחרי המתכון הבא:

מצרכים לקובה סלק

  • 500 גרם בשר טחון
  •  חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל לבן קצוץ דק דק (למילוי)
  • 1 בצל קצוץ גס (לכופתאות)
  • 4 סלקים
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים גס
  • 100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה)
  • 3 כוסות סולת
  • 1/4 כפית מלח לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1.5 כפית פפריקה מתוקה
  • קורט פלפל
  • 3 כפות סוכר לבן
  • 1 כפית בהרט (חצי למילוי וחצי למרק)
  • 5 כוסות מים

איך מכינים קובה סלק עיראקי

  1. שלב ההכנות לסלק – מבשלים במים חמים 4 סלקים (עם הקליפה) ולאחר שהם מתקררים חותכים אותם לקוביות בגודל בינוני ( 30 דקות בערך)
  2. הכנת מעטפת הקובה – מערבבים בקערה גדולה את הסולת וחצי כפית מלח ומוסיפים כוס אחת של מים פושרים תוך כדי ערבוב איטי. כשמתקבל מרקם חלק ויציב מניחים את התערובת לנוח 7 דקות בקערה
  3. הכנת מילוי הקובה – מערבבים בתוך קערה את הבשר עם הפטרוזיליה, בצל קצוץ דק והתבלינים הבאים: מעט מלח ופלפל, חצי כפית בהרט, וכפית פפריקה מתוקה
  4. הכנת מרק הסלק לקובה – בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל שקצצנו גס עד שהוא מזהיב
  5. מוסיפים את הסלרי לטיגון
  6. מוסיפים את קוביות הסלק, רסק העגבניות ו 4 כוסות מים וממתינים לרתיחה (25 דקות בערך)
  7. מוסיפים את התבלינים למרק: מעט פלפל, 3 כפות סוכר, 1/2 כפית בהרט, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/4 כפית מלח לימון
  8. עד שהמרק כולו מגיע לרתיחה זה הזמן להכין את הקובות – מדובר בתהליך פשוט בו קורצים כדור קטן מבלילת הסולת שהכנו (בגודל של כדור טניס בערך), שמים קצת מהמילוי בשר וסוגרים את כדור הקובה – כל אחד וכשרון 'הקיבוב' שלו. אני באופן אישי לא מצליח לעשות את הקובות שלי סימטריות במיוחד
  9. מוסיפים את כדורי הקובות לסיר המרק וממשיכים לבישול על אש בינונית למשך חצי שעה
  10. לאחר חצי שעה של בישול מומלץ לטעום ולשפר טעמים בהתאם למה שאתם אוהבים. אם בא לכם שהמרק יהיה יותר חמוץ תוסיפו מעט מלח לימון ואם בא לכם שהוא יהיה קצת יותר מתוק תוסיפי מעט סוכר
✏️ המלצת השףשלבו עם המרק קובה גם קצת אורז בסמטי, זה משדרג את החוויה עוד יותר!
קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 34 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם