מתכון לאורז בסמטי עם פטנט

מתכון לאורז בסמטי
צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: שעה וחצי

דרגת קושי: קל מאוד

קלוריות: 140 ( ל – 100 גרם)

הסוד להכנת אורז בסמטי מושלם התגלה לי ממש במקרה, לפני מספר שנים כשהחלטתי לנצל את החצי שעה שסיר האורז התבשל על אש נמוכה לטובת קריאת עיתון בסלון…

✏️ המלצה – אם גם לכם יש נטייה להירדם שאתם קוראים עיתון, לא מומלץ לעשות הפסקת קריאה בזמן שיש לכם סירים על הגז.

ולענייננו, אז כפי שבטח כבר הבנתם נרדמתי וכעבור שעתיים התעוררתי בבהלה “אימאל’ה האורז בטח נשרף”

כמו בלא מעט סיטואציות בחיים רעייתי הצילה את המצב והרגיע אותי מיד כשהיא עונה לי: “כלום לא נישרף, נרדמת דקה אחרי שהתחלת לקרוא עיתון וכיביתי את הגז…” בדקתי והאורז יצא נהדר. מסתבר שלאורז בסמטי לאחר הרתיחה מספיק מספר דקות על חום נמוך מאד כשהסיר אטום הוא מתבשל לאיטו מהאדים.

מצרכים לאורז בסמטי

  • כוס אורז
  • 2 כוסות מים רותחים
  • בצל קצוץ דק
  • גזר מרוסק גס בפומפייה
  • 2-3 שיני שום כתוש (אופציונאלי)
  • שמן צמחי לטיגון
  • מלח
  • פלפל שחור
מצרכים לאורז בסמטי

שלבי ההכנה

  1. מאדים את הבצל והגזר המרוסק.
  2.  מוסיפים מעט מלח בזמן האידוי.
  3.  כשהבצל נעשה שקוף והגזר משנה את צבעו מוסיפים את האורז.
  4. מאדים את האורז כ 30 שניות עד שכולו מצופה בשמן.
  5. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
  6. מבשלים תוך ערבוב כ 30 שניות.
  7. אוטמים את מכסה הסיר ומעבירים לחום נמוך מאד למשך 15-20 דקות (כמו בסרטון).
  8. מכבים את הגז ומשאירים סיר מכוסה לפחות שעה.
  9. משטחים את האורז על נייר אפיה המונח על מגש ומאווררים עם מזלג.
קצת על קותי אדלר כל הכתבות
חי נושם וחולם מתכונים וקולינריה.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם