פירה בטטה ותפוחי אדמה – מתכון חלבי

פירה בטטה ותפוחי אדמה
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: 30 דקות

דרגת קושי: קל במיוחד

אם משהו יותר טעים ונימוח מפירה תפוח אדמה חלבי ומפנק זה פירה בטטה ותפוחי אדמה, או כמו שחמי נוהג לומר "פירה תפוח אדמה מתוק".

יש לי כלל דיי פשוט בחיים שאומר: איפה שאפשר להוסיף חמאה אני מוסיף! ולכן המתכון הנ"ל הינו מתכון לפירה בטטה חלבי, אך לשומרי הכשרות שמעוניינים לאכול את זה לצד שניצל, פרגית או כל מנה בשרית – תדעו שאפשר להכין את המתכון גם ללא חמאה ועדיין ליהנות מפחמימה מפנקת

מצרכים לפירה בטטה עם תפוחי אדמה

  • 4 בטטות גדולות
  • 2 תפוחי אדמה (לבנים)
  • כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור
  • חצי חבילת חמאה ( 100 גרם)
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה לבישול (חצי קרטון קטן)

שלבי ההכנה

  1. מקלפים 4 בטטות גדולות ו 2 תפוחי אדמה לבנים וחותכים אותם לקוביות בינוניות

    פירה בטטה ותפוח אדמה - מקלפים וחותכים

    בטטות ותפוחי אדמה - מצרכים

  2. שמים את קוביות הבטטה ותפוחי האדמה בסיר עם מים חמים חמים ומבשלים על אש גבוהה
    פירה בטטה - בישול
  3. מבשלים את הבטטות ותפוחי האדמה כ 20 דקות בערך עד שהסיר מגיע לרתיחהשלב הרתיחה - פירה בטטה ותפוחי אדמה
  4. מסננים את המים ומחזירים את הבטטה ותפוחי האדמה לסיר
  5. מוסיפים לסיר כפית מלח, מעט פלפל שחור 100מ"ל של שמנת מתוקה וחצי חבילת חמאה (מומלץ לחתוך את החמאה לקוביות)לאחר הבישול מוספים חמאה שמנת ותבלים
  6. מועכים את תכולת הסיר 'עד דלא ידע' או עד שמגיעים למרקם מושלם של פירה בטטה ותפוחי אדמהפירה בטטה - מועכים טוב
קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 34 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם