שוטפים את פרוסות השניצל (כפי שאתם בטח כבר מכירים אותי, לא משנה רמת הסטריליות של המקום ממנו אני רוכש את הבשר שלי אני תמיד נותן שטיפה נוספת בבית – אם יש ספק אין ספק)
משאירים את השניצלים השטופים להתייבש כ 5 דקות במסננת
בשלב זה אני מכין 3 צלחות בהם יעבור כל אחד מפרוסות השניצל
צלחת ראשונה תכיל את 2 כפות הקמח
צלחת שנייה תהיה למעשה הזו שתשפיע על התיבול לשניצל והיא תכיל את הביצים, חרדל דיז'ון, רוטב טריאקי, מיונז, קטשופ ופפריקה אדומה מתוקה
צלחת שלישית תכיל מיקס של פירורי הלחם (רגיל ופנקו)
כל פרוסת שניצל תעבור את התהליך הבא: טבילה בקמח > טבילה בצלחת עם הביצה והתבלינים > ציפוי בפירורי הלחם
נחמם סיר עמוק עם בקבוק שמן קנולה (אל תתקמצנו בשמן – זה לא הזמן לחשב קלוריות)
כשהשמן חם נתחיל בטיגון השניצלים
כשהשניצלים מתחילים לקבל צבע זהוב יפה ניתן להוציא אותם למסננת
⚠️שניצל מטוגן עושים באהבה או לא עושים בכלל⚠️
בשונה ממתכונים לשניצלים מתחנחנים אחרים שממליצים להניח בתום הטיגון את השניצלים על נייר סופג – אני ממליץ להניח את השניצל המטוגן במסננת ובכוונה לא להאיץ בספיגת השמן מהשניצל! אם אתם רוצים שיצא לכם שניצל טעים ולא מעניין אתכם כמות הקלוריות בשניצל תעשו כמוני
ערכים תזונתיים בשניצל
קלוריות: 400
חלבונים: 35 גרם
פחמימות: 18 גרם
שומנים: 25 גרם
כולסטרול 135 (מ"ג)
נתרן: 280 (מ"ג)
⚠️ החישוב הינו חישוב גס (לא מדוייק) עבור 100 גרם שניצל.
🔥 שניצל ופתיתים זה כמו חומוס וטחינה – מתכון לפתיתים אדומים שישלימו לכם ארוחת צהריים מהסרטים!
אז מה דעתך?