מתכון בגרסה כשרה למנת הדגל של דיקסי

שוקיים עוף כמו של חיים כהן - כשר
צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: 15 דקות

דרגת קושי: בינונית

מי לא עף על הכנפיים של חיים כהן היקר באדם. כן כן, הכנפיים האלה עשו להם שם בסצנה הקולינרית בארץ. למרות שבסיס המנה מהחלק הזול ביותר בעוף לא עבר זמן רב עד שהפכה למנת הדגל של מסעדת דיסקי המיתולוגית ביגאל אלון.

האמת אף אחד לא יודע בדיוק את הרכב הרוטב שנותן את הטוויסט לכנפיים אבל דבר אחד ברור יש בעיית כשרות היות והמנה מכילה חמאה …

הרבי נחמן מברסלב אמר כבר שאין ייאוש בעולם כלל אז מי אני שארים ידיים. החלטתי לעשות מעשה ולמצוא את הדרך שגם חובשי הכיפות יוכלו ליהנות מהטעמים המופלאים של המנה הזאת. מה שהוביל לניסיונות חוזרים ונשנים עד שהצלחתי להגיע לגרסה הכשרה של המנה.

את מקומה של החמאה תפסו מחמאה וקרם קוקוס. חיים כהן מטגן את הכנפיים בשמן עמוק ואח”כ מקפיץ אותם למספר דקות ברוטב ואני הלכתי על שינוי משמעותי, החלטתי שבמקום כנפיים אני אלך על שוקיים עוף.

שינוי נוסף שעשיתי: במקום טיגון בשמן עמוק עשיתי צריבת מחבת בטכניקה שראיתי שישראל אהרוני משתמש בה – מכל מלמדיי השכלתי.

⚠️מומלץ⚠️ – לבקש מהקצב שיוריד את קצה העצם בשוק ושייתן כמה מכות על השוק עם הכלי שהוא משתמש לשטח שניצלים ע”מ לשטח מעט את השוקיים.

מצרכים 

  • שוקיים
  • 1 כוס מים
  • 75 גרם מחמאה
  • 1 כוס קרם קוקוס
  • 1 כוס רוטב צ’ילי מתוק
  • שמן זית
  • 1/4 עד 1/2  כוס רוטב צ’ילי חריף
  • אבקת פלפל לבן (לא שחור)
  • אבקת שום או שום כתוש
  • מעט מלח
  • סומסום לעיטור
מצרכים לרוטב של בשוקיים עוף

אופן הכנת הרוטב לשוקיים

  1. מחממים בסיר קטן את המים
  2. ממיסים את המחמאה במטריפה
  3. מוסיפים את הקרם קוקוס, צ’ילי והתבלינים
  4. מביאים לרתיחה
  5. מורידים לאש קטנה למספר דקות עד שהרוטב מגיע להסמכה

אופן צליית השוקיים

  1. שוטפים טוב את השוקיים (לא משנה כמה הקצביה ממנה אני קונה את הבשר נקייה אני תמיד שוטף לפני שאני מתחיל לבשל)
  2. מייבשים את השוקיים היטב כדי שכל הטעמים יספגו
  3. מושחים את השוקיים במעט שמן זית
  4. צולים במחבת חמה עם מעט שמן זית
  5. מכסים את השוקיים עם נייר אפיה על הנייר צלחת או מכסה סיר, ומעליהם משקולת כבדה שתלחץ על השוקיים
  6. הופכים את השוקיים ושוב עם המשקולת. היות ומדובר בשוקיים יש לבדוק אם התרככו (זאת טכניקה שראיתי שאהרוני השתמש בה, תודה לך אהרוני)
  7. כאשר השוקיים מקבלים צבע יפה, יוצקים את הרוטב וממשיכים לעוד מספר דקות. צבע השוקיים יהיה שחום יותר עם הרוטב.
  8. מעטרים בסומסום
  9. בתיאבון
קצת על קותי אדלר כל הכתבות
חי נושם וחולם מתכונים וקולינריה.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם