קוסקוס במיקרוגל – מתכון לעצלנים

קוסקוס במיקרוגל
צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: 30 דקות

רמת קושי: קל מאוד

120 קלוריות בממוצע ל 100 גרם

קוסקוקס, מי לא מכיר מי לא יודע…. אבל קוסקוס במיקרוגל זה פריצת דרך בעולם הקולינרי המסורתי שלא כל אחד מכיר וחבל.

בעבר הפחמימות ששלטו בכיפה היו תפוחי אדמה, אורז ופתיתים עד שהגיעו לארץ יהודיי טריפולי ומרוקו, גם אנחנו בני הפזורה המזרח אירופאית רצינו קוסקוס, אבל זה היה מסובך ולכן יצרניות המזון המציאו לנו את הקוסקוס המוכן, (רק לשים מים רותחים שמן ומלח…) זאת אמנם פחמימה אבל לקרוא לה ככה זה עלבון לקוסקוס האמיתי. לפניי זמן השווצתי ונתתי לחברי משה רוקח לטעום את קוסקוס היצרניות, לאחר שטעם אמר לי "אל תיעלב, זה לא קוסקוס זה חצץ זרקתי לפח…" ואז הוא לימד אותי את מה שאני מראה לכם: קוסקוס במיקרוגל.

אומנם זאת לא הדרך המסורתית אבל התוצאה ממש דומה! הוכחה לכך שעלה על שולחן השבת שלנו קוסקוס שהכנתי במיקרוגל אמר חתני שבא מהעדה הנכונה: "וואלה זה בדיוק כמו שאמא שלי עושה"

מצרכים להכנת קוסקוס במיקרוגל

  • 0.5 ק"ג סולת (מומלץ של טחנת קמח רות)
  • כף שטוחה של מלח
  • חצי כוס שמן (לא זית)
  • 4 כוסות מים רותחים
  • כוס מים פושרים (מי ברז)
  • נפה של קוסקוס

קוסקוס במיקרוגל – שלב אחרי שלב

  1. שמים בקערה 0.5 ק"ג סולת (מהכמות הזאת יתקבל בסופו של תהליך הבישול 1.25 קילוגרם של קוסקוס)
  2. מוסיפים את המלח והשמן ומערבבים
  3. מכניסים את הקערה לחימום של 4 דקות במיקרוגל
  4. מוסיפים כוס מים רותחים, מערבבים ומכניסים למיקרו ל 4 דקות  – חוזרים על פעולה זאת 4 פעמים
  5. אחרי 4 סבבי חימום במיקרוגל מוסיפים כוס מים פושרים, מערבבים טוב (לא מכניסים למיקרוגל)
  6. ממתינים שיתקרר ומעבירים את הקוסקוס בנפה
  7. בתיאבון
קצת על קותי אדלר כל הכתבות
חי נושם וחולם מתכונים וקולינריה.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם