מתכון למרק תימני עם עוף

מרק תימני מתכון

זמן הכנה: שעה

דרגת קושי: קל – בינוני

קלוריות: 90 (ל – 100 גרם)

המטבח התימני שופע במאכלים על טהרת הבצק: ג’חנון, לחוח, קובנה ועוד שלל מטעמים משמינים שהעדה התימנית הצליחה להנגיש לציבור הרחב, אך לצד כל הבצקים הטעימים ישנה מנה שבכל יום שישי נהוג לאכול – מרק תימני עם עוף או עם בשר.

מרקים בדרך כלל מקבלים יחס של מנת פתיחה או נלוות אך המרק התימני שמלא בערכים תזונתיים וויטמינים אינו כזה ואצלנו נהוג לאכול אותו כמנה עיקרית. גם אם מעולם לא הכנתם מרק תימני ריכזתי עבורכם מתכון למרק תימני פשוט ומנצח שמככב אצלי במטבח כבר למעלה מ 20 שנה. 

מצרכים למרק תימני

  • 6 כרעיים של עוף
  • 1/2 חבילה של כוסברה
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • כף קמח
  • 1 כף מרק עוף
  • 1 כף חוויאג’ למרק
  • 1 כפית רסק עגבניות
  • 1/2 עגבנייה

שלבי הכנה של מרק תימני אורגינל

  1. מחממים מים בסיר
  2. מוסיפים את הכרעיים של העוף
  3. כשהסיר עם העוף מגיע לרתיחה מוציאים את שכבת הקצף שנוצרת
  4. מוסיפים שום ובצל חתוך ל – 2 חצאים
  5. מערבבים בצלחת רסק עגבניות עם מעט מים וחצי עגבנייה מרוסקת
  6. מוסיפים לסיר המרק את התבלינים 
  7. בשלב הזה מומלץ לטעום ולתקן טעמים
  8. מערבבים בצלחת קטנה כף קמח עם מעט מים מהברז ומוסיפים למרק
  9. מערבבים טוב
  10. מוסיפים את הכוסברה
  11. מנמיכים את האש ונותנים למרק להתבשל חצי שעה
קצת על גילה שלו כל הכתבות
גילה שלו היא פאשינסטה, סבתא סורגת במסרה מלאה ומומחית לתבשילים תימניים, בצקים וכל מה שטעים.

1 Comment

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם