מתכון לחומוס פול ביתי משימורים

מתכון לחומוס פול משימורים
צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: שעתיים וחצי

דרגת קושי: קל במיוחד

קלוריות: 166 ל – 100 גרם

חומוס פול לא חייב להיות משהו מסובך ואין חובה בהכנות מראש (השרייה, בישול ארוך וכו’)

אז מה אני עושה עושה כשבא לי חומוס פול ואין לי כוח להתעסק בזה שעות?


סוד – חבר שהוא שף במסעדת יוקרה (את שמו ושם המסעדה אני מנוע מלפרסם), מסעדה שיש להזמין בימים כתיקונם מקום לפחות שבועיים מראש ואין מצב שאתה יוצא משם עם חשבון של פחות מ 750 ₪ לסועד, סיפר לי שהחומוס שהוא מכין בבית הוא משימורים. (במסעדה שלו אין חומוס זאת מסעדה לפלצנים) אז אם זה טוב לו זה יכול להיות מצוין לנו.

מצרכים לחומוס פול

  • קופסת גרגירי חומוס (ללא חומור משמר)
  • 3/4  כוס טחינה גולמית איכותית
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • שום כתוש
  • מי קרח
  • מלח
  • כמון
  • קופסת שימורי פול
  • מעט פלפל ירוק חריף
  • 2 ביצים
  • קליפות בצל יבש
  • מלח גס
  • פפריקה
  • שמן זית

הכנת חומוס פול עם חמינדוס שלב אחרי שלב

  1. הכנת החומוס: טוחנים במעבד מזון את החומרים הבאים: קופסת גרגירי החומוס, 3/4 כוס טחינה גולמית, 1/3 כוס מיץ לימון, שום כתוש מי קרח, מלח וכמון.
  2.  אפשר לטחון עד שמתקבל מרקם חלק, אפשר למרקם פחות חלק – כל אחד והמרקם שהוא מעדיף
  3. ⚠️חשוב לדעת⚠️ תמיד המרקם אליו הגעתם במעבד המזון חייב להיות דליל יותר מהמרקם שאתם אוהבים,  היות ובמקרר המרקם יהפוך להיות מוצק יותר.

  4. ⚠️חשוב לדעת⚠️ – מאחר ואין חומר משמר, החומוס יחזיק במקרר יומיים. כדי שהחומוס יחזיק מעמד בקירו שלושה / ארבעה ימים ניתן להוסיף במקום מיץ לימון טרי מיץ לימון משומר.
  5. הכנת הפול: מחממים את הפול בסיר עם מים וכמון עד לרתיחה
  6. מעבירים לחום מינימלי לרתיחה עדינה  למשך שעתיים
  7. יש לערבב את הפול מדי פעם עם כף עץ ובמידה ויש צורך יש להוסיף מים לסיר
  8. מרסקים את הפול המבושל עם ממחה תפוחי אדמה עד שמתקבל המרקם הרצוי
  9. הכנת החמינדוס (ביצים חומות): שמים בסיר קליפות בצל, מעט מלח גס ומים מביאים לרתיחה מנמיכים חום למינימום ומבשלים כמה יותר זמן ככה הביצים יותר חומות.

 

צורת ההגשה לחומוס פול

יוצקים לצלחת את החומוס בתנועה סיבובית עד שנוצר “בור” במרכז הצלחת, “בבור” שמים טחינה את הטחינה והפול.

יוצקים מעל את הפול ומוספים הרבה פטרוזיליה קצוצה, כמון, פפריקה מתוקה, סחוג  ושמן זית כמובן.

בבית הכנסת בו אני מתפלל אני אחראי על הקידושים וכשבא לי לפנק את החברים אני עושה חומוס פול לפי המתכון הזה. החברים לא יודעים שזה משימורים והוויכוח ביניהם הוא בדרך כלל עד כמה זה דומה לחומוס פול של עוזי או בכמה חומוס עוזי דומה לחומוס פול שלי.

קצת על קותי אדלר כל הכתבות
חי נושם וחולם מתכונים וקולינריה.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם