מרק עדשים כתומות טורקי (אזוגלין)

מרק עדשים כתומות טורקי
צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: 60 דקות

דרגת קושי: בינוני

החורף בפתח ואין כמו מרק סמיך ומחמם. מרק עדשים כתומות טורקי מורכב משלושה מרכיבים עיקריים: עדשים כתומות, בורגול ואורז (כמות הבורגול 50% מהעדשים, כמות האורז 50% מהעדשים).

שיטת הבישול מצריכה שימוש ב 2 סירים. בסיר אחד מבשלים את העדשים, בורגול והאורז, ובמקביל מבשלים בסיר קטן אחר רביכת תבלינים אותה יוצקים לסיר המרק.

הערות:

💡 למרק בכמויות המפורטות יש להשתמש בסיר בנפח של לא פחות מ 7 ליטר .

💡 במתכון המקורי הטיגון הוא בחמאה, אני טיגנתי במחמאה ובשמן קנולה.

מצרכים למרק עדשים כתומות טורקי

למרק

  •  1 בצל גדול קצוץ
  •  2-3 שיני שום קצוצות
  • לטיגון (חמאה) מחמאה ושמן קנולה
  • 1 כוס עדשים כתומות (שוטפים טוב בהמון מים עד שהמים צלולים, ומסננים)
  • 1/2 כוס  בורגול דק (שוטפים טוב בהמון מים עד שהמים צלולים ומסננים)
  • 1/2 כוס אורז (לא משנה איזה אורז, אני השתמשתי באורז עגול)
  • 7-10 כוסות מים רותחים

לרביכת התבלינים

  • לטיגון – (חמאה), מחמאה ושמן קנולה
  • כף קמח
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל שחור, כמון
  • כרויה / קימל (רצוי שלם לא טחון)
  • נענע יבשה (רצוי לטחון מעט במטחנת תבלינים)
מרק עדשים כתומות טורקי - מצרכים

אופן ההכנה

  1. מאדים את הבצל במחמאה ובשמן עד שמשנה צבע.
  2. מוסיפים את השום ומערבבים בזריזות 20-30 שניות שלא יישרף.
  3. מוסיפים את העדשים, בורגול, והאורז מערבבים טוב
  4. מוסיפים מים רותחים ומבשלים עד שמגיעים לרתיחה.
  5. מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול על אש נמוכה.
  6. בסיר קטן מטגנים בשמן או במחמאה כף קמח גדושה -מערבבים כל הזמן שלא יישרף.
  7. כשהקמח משנה את צבעו מוסיפים את רסק העגבניות.
  8. מערבבים טוב את הרסק מספר דקות עד שהוא כאילו מתפרק.
  9. מוסיפים פפריקה ומערבבים מספר דקות.
  10. מוסיפים מעט מים ואת שאר התבלינים תוך כדי ערבוב מתמיד.
  11. מוסיפים כוס / שני כוסות מים מבשלים מספר דקות .
  12. יוצקים את תכולת הסיר הקטן לסיר הגדול.
  13. מערבבים ובודקים סמיכות. אם יש צורך מוסיפים מים רותחים.
  14. מבשלים כ 40 דקות / שעה, או עד שכל מרכיבי המרק רכים. 
  15. יש אפשרות לטחון בבלנדר מוט.
בא לכם מרק אבל אתם פחות בקטע של עדשים – מתכון למרק ירקות שורש עשיר בטעמים >
קצת על קותי אדלר כל הכתבות
חי נושם וחולם מתכונים וקולינריה.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם