מרק סלק (בורשט) עם כופתאות גונדי

מרק סלק עם כופתאות גונדי
צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: 3 וחצי שעות

דרגת קושי: למתקדמים

מרק סלק מקובל כמעט בכול העדות ובכולן הוא חמוץ מתוק. הרוסים מכירים אותו בשם 'בורשט'. המאכל העיראקי הפופולארי הוא 'קובה סלק', שהוא מרק סלק עם כופתאות סולת ממולאות בבשר טחון. הכופתאות במרקים מקובלות בווריאציות שונות: יש את הקניידלך של האשכנזים בעיקר בפסח, להונגרים יש את כופתאות הסולת, לעיראקים את הקובה ולפרסים את הגונדי.

המשותף לכולן הוא שלאחר צלחת מרק עם כופתה כול שהיא, לא פעם המנה העיקרית נעלבת כי כבר אין מקום בשבילה. לכן החלטתי שאם כבר אז אעשה שילוב של מרק סלק עם גונדי. ומדוע דווקא גונדי? היות והוא מכיל בשר חזה עוף טחון ואוורירי הרבה יותר מהקובה או כופתאות הסולת ההונגריות.

מצרכים למרק סלק (בורשט)
מצרכים לגונדי

מצרכים למרק סלק (בורשט)

  • 4-5 סלקים בגודל בינוני
  • בצל
  • גזר
  • ירקות שורש, מה שיש: כרוב, שורש, סלרי, שורש פטרוזיליה, כרישה וכו'
  • שום
  • ענפי סלרי
  • עצמות (במידה ויש)
  • רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • סוכר
  • מיץ לימון

מצרכים לגונדי

  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 2-3 בצלים גדולים מרוסקים במעבד מזון (לא צריך לסנן את מי – הבצל)
  • 1.5 כוסות קמח חומוס קלוי
  • 1/4 כוס שמן צמחי
  • מלח פלפל שחור
  • כורכום
  • חוויאג' מרק
  • מעט הל טחון

הכנת מרק הסלק (בורשט)

  1. שוטפים טוב את הסלק (לא מקלפים).
  2. מסירים את ראש הסלק ואת התחתית.
  3. מעבירים לתבנית עם מים בגובה שליש / רבע מגובה הסלק.
  4.  מכסים בנייר כסף ואופים ב 180 מעלות כשעה.
  5.  יש לבדוק את הסלק הוא צריך להתרכך אבל לא להפוך לרך מדי.
  6.  כשמתקרר לשמור את מי- הבישול.
  7. מקלפים את הסלק וחותכים לקוביות קטנות, אפשר חלק מהסלק לגרד בפומפייה גסה.
  8. בסיר עם מעט שמן מאדים את העצמות, במידה ויש (את העצמות רצוי לאפות קודם בתנור לחזק את טעמן).
  9. מאדים את הבצל וירקות השורש.
  10. מתבלים, מוסיפים מיץ לימון רסק עגבניות, ואת הסלק
  11. מוסיפים את מי הסלק ששמרנו ומוסיפים מים ומביאים לרתיחה
  12. מנמיכים ומבשלים כשעה.

הכנת הגונדי

  1. מערבבים טוב את כל חומרי הגונדי עד שמתקבלת עיסה לא מוצקה ולא נוזלית.
  2. מאזנים את העיסה עם המים ו/או קמח החומוס.
  3.  מכניסים למקרר לפחות לשעה.
  4. יוצרים כופתאות בצורת כדור במקור הכדור דיי גדול (מעט קטן מכדור טניס. אני עשיתי קטנים יותר).
  5. לפניי הכנסת הכדורים למרק רצוי לבדוק כדור אחד בסיר קטן עם מים רותחים ולראות אם הוא לא מתפרק, או לא יוצא קשה מדיי.
  6. את הכופתאות מבשלים במרק כ 30-45 דקות.
קצת על קותי אדלר כל הכתבות
חי נושם וחולם מתכונים וקולינריה.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם