מרק סלק מקובל כמעט בכול העדות ובכולן הוא חמוץ מתוק. הרוסים מכירים אותו בשם 'בורשט'. המאכל העיראקי הפופולארי הוא 'קובה סלק', שהוא מרק סלק עם כופתאות סולת ממולאות בבשר טחון. הכופתאות במרקים מקובלות בווריאציות שונות: יש את הקניידלך של האשכנזים בעיקר בפסח, להונגרים יש את כופתאות הסולת, לעיראקים את הקובה ולפרסים את הגונדי.
המשותף לכולן הוא שלאחר צלחת מרק עם כופתה כול שהיא, לא פעם המנה העיקרית נעלבת כי כבר אין מקום בשבילה. לכן החלטתי שאם כבר אז אעשה שילוב של מרק סלק עם גונדי. ומדוע דווקא גונדי? היות והוא מכיל בשר חזה עוף טחון ואוורירי הרבה יותר מהקובה או כופתאות הסולת ההונגריות.
אז מה דעתך?