מרק ירקות שורש עשיר בטעמים

מרק ירקות שורש מתכווןן
צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב

זמן ההכנה: 60 דקות

דרגת קושי: קל אך מצריך סבלנות

מרק ירקות שורש מוצלח עם טעמים חזקים ועמוקים זה מרק שמכיל כמה שיותר ירקות שורש. כמו כן על מנת שתגיעו לתוצאה הטובה ביותר יש חשיבות לסדר הכנסת המרכיבים למרק תוך כדי התחשבות בסוג השורש וצורת החיתוך שלו. אני שילבתי שתי צורות חיתוך: קוביות וריסוק בפומפייה.

עקרונות חשובים:

  1. סדר הכנסת הירקות – מה שלוקח יותר זמן להתרכך נכנס קודם לסיר
  2. עדיף לתבל בסוף זמן האידוי ככה כל הטעמים נפתחים ועוצמתם עמוקה יותר
  3. מאחר ומדובר בשורשים אורך זמן הבישול ארוך יותר ממרק ירקות רגיל

מצרכים למרק ירקות שורש עשיר

  • בצל חתוך לקוביות
  • גזר חתוך לקוביות
  • שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
  • שורש סלרי חתוך לקוביות
  • גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
  • שורש פטרוזיליה מרוסקת בפומפייה
  • גזר  מרוסק בפומפייה
  • שורש סלרי מרוסק בפומפייה
  • ראש שום שלם
  • עגבנייה
  • קוביות קולורבי
  • כרוב
  • כרובית
  • תפוח אדמה
  • קישוא
  • פלפל
  • כף רוטב סויה
  • כף צ'ילי מתוק
  • תבלינים : פפריקה, פלפל שחור , כורכום, חוואג' מרק  תימני
  • צרור ירוקים: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה

  • לפני סוף הבישול אפשר להוסיף כף רוטב סויה וכף רוטב צ'ילי מתוק ומלח

שלבי הכנה

  • מאדים בשמן תוך כדי ערבוב את קוביות הבצל, גזר, סלרי, פטרוזיליה וקוביות גבעולי הסלרי
  • לאחר שקוביות הירוקת יתרככו מעט מוסיפים את גרד שורשי הסלרי, פטרוזיליה, הגזר שריסקנו בפומפייה ומערבבים טוב טוב
  • מוסיפים את התבלינים: פפריקה, פלפל שחור, כורכום, וחוויאג' מרק תימני וממשיכים ל ערבב ולאדות
  • כדי שטעמי התבלינים יפתחו מוסיפים חצי כוס מים 
  • מוסיפים את שאר הירקות לפי סדר ההתרככות (עגבנייה, בצל, פלפלים, תפוח אדמה, קישואים) 
  • חשוב להוסיף מפעם לפעם מים
  • מכסים ומבשלים למשך 45 דקות 
  • עשר דקות לפני גמר בישול אפשר להוסיף כף רוטב סויה, כף רוטב צ'ילי מתוק ואת צרור הירוקים.
קצת על קותי אדלר כל הכתבות
חי נושם וחולם מתכונים וקולינריה.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם