מלפפונים כבושים במלח

מלפפונים כבושים במלח
צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב

זמן ההכנה: 5 דקות

 

זמן המתנה: 3- 4 ימים

11 קלוריות ( ל – 100 גרם)

מבין כל משפחת החמוצים, מלפפונים כבושים במלח הם האהובים ביותר. בנוסף להיותם טעימים מאד מסתבר שהם מכילים כמויות גדולות של חיידקים מיקרוביוטים, חיידקים בריאים ביותר הנמצאים גם ביוגורט.

תהליך התסיסה במלח מייצר את החיידקים הטובים האלה. למעשה חוץ מהכרוב הכבוש שהוא “מלך החיידקים המיקרוביוטיים” הבלתי מעורער מלפפונים כבושים במלח מתייצבים אחריו בראש פסגת החמוצים עם הערך התזונתי הנפלא הזה.

מצרכים

  • מלפפונים , חשוב שיהיו טריים מאד ורצוי לא גדולים
  • פלפל חריף
  • שום
  • שמיר
  • עלי כרפס / סלרי (לי לא היה)
  • מים חמימים (20% מים רותחים 80% מי ברז)
  • מלח גס – ביחס של כפית מלח לכוס מים (כוס חד”פ לשתייה חמה)
  • כף חומץ הדרים 5%
  • עלי דפנה
  • מספר גרגירי פלפל אנגלי
  • הקצה הקשה של לחם אחיד שחור פשוט
מצרכים להכנת מלפפונים כבושים במלח
צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב

אופן ההכנה

  1. מכינים תמיסה מהמים והמלח
  2. מוסיפים את כף החומץ 
  3. מסדרים בצפיפות את המלפפונים בצנצנת מעוקרת כשבין השכבות מוסיפים את חומרי הטעם חוץ מאשר את הלחם הקשה.
  4. יוצקים את תמיסת המים 
  5. שמים למעלה את חתיכת הלחם הקשה וסוגרים טוב .
  6. שמים את הצנצנת בחלון / במרפסת עםן זווית טובה לשמש למשך כשלושה ארבעה ימים.
  7.  מנערים את הצננת פעמיים ביום.

4 טיפים על מלפפונים כבושים במלח

  • קורה שקניתם מלפפונים עבר יום / יומיים ואתם רואים שהם “התעייפו” לכם, לא נורא! תשטפו אותם טוב ותנו להם “להחלים” מספר שעות בכלי עם מים – הם יתאוששו.
  • למה הלחם הקשה? האמת לא יודע! מה שכן אני זוכר שזה מה שעשתה אמא שלי ז”ל שידעה מה היא עושה. בפולין שם נולדה לא גדלו ירקות בחורף הקפוא, בחודשי הקיץ נהגו לכבוש בחביות ירקות למיניהם (כרוב, מלפפונים ועוד) אם היא נהגה לשים את הלחם השחור כנראה שידעה למה!
  • תוספת החומץ לא חובה. אני מוסיף היות ומעט החומץ שומר על המלפפונים שיישארו מוצקים ולא סמרטוטיים.
  • כשאתם מסיימים את לאכול את המלפפונים הכבושים אל תשפכו את המים! ניתן להשתמש בהם שוב לנגלה המלפפונים כבושים במלח הבאה שלכם  (⚠️רק שימו לב שלר להשתמש במשקע הלבן שבתחתית הצנצנת)
קצת על קותי אדלר כל הכתבות
חי נושם וחולם מתכונים וקולינריה.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם