מטבוחה מהירה במיקרוגל

מטבוחה מהירה - מתכון
צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: 30 דקות

דרגת קושי: קל

יש סלטים שהם חובה, לתימנים יש את הסחוג, לטריפוליטאים יש את הטרצ’י / צ’ירשי, ליוצאי ארצות צפון אפריקה יש את המטבוחה (או המרדומה / מרמורה – זה אותו דבר) המכיל עגבניות, פלפלים מתוקים וחריפים וכמובן שום ותבלינים.

המטבוחה קלה אמנם להכנה אבל… יש לה בעיה, היא מאוד מפונקת! יש לקלף את העגבניות, לבשל את העגבניות בישול ארוך מאד לאידוי הנוזלים וריכוז הטעמים, וכשאני אומר בישול ארך זה יכול לקחת בשקט שעתיים – שלוש. הבעיה של המטבוחה היא שצריך לפנק אותה, כל הזמן לערבב שלא תידבק לתחתית הסיר ושחלילה לא תישרף!  אין עקרת בית שלא חוותה את הקטסטרופה שלאחר שעתיים וחצי של ערבוב קיבלה טלפון, ‘קישקשה’ בטלפון, שכחה לערבב והוופ המטבוחה נשרפה.

אני מציע מטבוחה מהירה לעצלנים שתוך מקסימום חצי שעה היא מוכנה. במקום עגבניות השתמשתי בעגבניות מרוסקות, ובמקום בישול מסורתי בסיר בישלתי במיקרוגל בכלי פיירקס, (צריך לבדוק איך זה עובד עם עגבניות טריות).

מצרכים למטבוחה מהירה

  • שמן לטיגון
  • פלפל אדום מתוק קצוץ דק
  • פלפלים חריפים קצוצים דק
  • ראש שום קצוץ דק
  • 3 קופסאות עגבניות מרוסקות (400 גרם כל קופסא)
  • תבלינים: מלח, פפריקה מתוקה, סוכר
  • כמון / כרויה / קימל (לא חובה)
מצרכים למטבוחה מהירה

שלבי ההכנה

  1. מטגנים בשמן מספר דקות את הפלפלים.
  2. כשהפלפלים מתרככים מוסיפים את הפפריקה ושאר התבלינים ומערבבים.
  3. מוסיפים את השום מערבבים ונזהרים שלא יישרף. (איך לקלף שום בקלות > )
  4. שופכים למחבת קופסא אחת של עגבניות מרוסקות לאחר ערבוב מעבירים לפיירקס.
  5. מוסיפים את 2 קופסאות העגבניות המרוסקות הנותרות.
  6. מעבירים למיקרוגל ל 20 דקות  וכל 5 דקות מערבבים.

הערה: בבישול מטבוחה בשיטה המסורתית מק”ג עגבניות נקבל כ 250-300 גרם מטבוחה, בשיטה הנ”ל מ 3 קופסאות עגבניות מרוסקות קיבלתי 1.1 ק”ג מטבוחה.

אני נוהג לתת לאשתי ולבני ביתי לטעום ולבדוק מתכונים שלי, מאחר ואינני נמנה על העדה הנכונה (אני תערובת של פולין, הונגריה ואוסטריה) נתתי לחברי משה רוקח שנמנה על העדה הנכונה לטעום וזה מה שהוא כתב לי.

משה רוקח על המטבוחה שלי
קצת על קותי אדלר כל הכתבות
חי נושם וחולם מתכונים וקולינריה.

1 Comment

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם