שקשוקה היא תבשיל ירקות מאודים בתוספת ביצים ואו נקניקיות , בשרים מעושנים ועוד.
אנחנו מכירים את השקשוקה המסורתית על בסיס עגבניות וביצים שלמות.
מסתבר שלשקשוקה יש גרסאות שונות גם במטבח האירופאי הגרמני, האוסטרי, הרומני, הפולני וההונגרי. רוב המתכונים האלה מכילים בשרים מעושנים שונים, ובעיקר מהבשר ההוא….. 🐷
בבית אמא היה לצ’ו בגרסה הונגרית. בגרסה זאת המרכיב הדומיננטי הוא דווקא הפלפל הירוק וביצים בלולות.
אצלנו אבא היה מכין את זה בלי בצל
בהחלט יש מצב , זה מזיכרון ממה שאמא ז”ל בישלה לפני עשרות שנים
נראה ממש כמו אצל אימא ז”ל….