לצ’ו הונגרי – מתכון לשקשוקה הונגרית

לצ'ו הונגרי מתכון
צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב

זמן בכנה : 15 דקות

דרגת קושי: קל 

60 קלוריות ( ל – 100 גרם)

שקשוקה היא תבשיל ירקות מאודים בתוספת ביצים ואו נקניקיות , בשרים מעושנים ועוד.

אנחנו מכירים את השקשוקה המסורתית על בסיס עגבניות וביצים שלמות.

מסתבר שלשקשוקה יש גרסאות שונות גם במטבח האירופאי הגרמני, האוסטרי, הרומני, הפולני וההונגרי. רוב המתכונים האלה מכילים בשרים מעושנים שונים, ובעיקר מהבשר ההוא….. 🐷

בבית אמא היה לצ’ו בגרסה הונגרית. בגרסה זאת המרכיב הדומיננטי הוא דווקא הפלפל הירוק וביצים בלולות.

מצרכים להכנת לצ’ו הונגרי

  • 1 בצל יבש גדול קצוץ
  • 3-4 פלפלים ירוקים (מהזן הבהיר)
  • פלפל חריף
  • מלח
  • פלפל
  • 4-5 שיניי שום קצוצות
  • 2-3 עגבניות
  • 4 ביצים בלולות
  • פפריקה מתוקה
מצרכים של לצ'ו הונגרי
מצרכים של לצ'ו הונגרי

שלבי ההכנה של הלצ’ה

  1. מאדים בשמן זית את הבצל והפילפלים הירוקים
  2. מוסיפים את הפלפל החריף והשום
  3. כאשר הפלפל מתרכך מוסיפים את העגבניות הקצוצות
  4. מתבלים במלח פלפל שחור ופפריקה
  5. מנמיכים את החום ומבשלים עד שכל הירקות מתרככים
  6. מוסיפים את הביצים ומערבבים.

זהו , זה………….

אמא ז”ל נהגה לפנק אותנו ועשתה בלינצ’ס (חביתיות) ומלאה אותם בלצ’ו

קצת על קותי אדלר כל הכתבות
חי נושם וחולם מתכונים וקולינריה.

2 Comments

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם