לחם רמדאן (לחם טורקי שטוח)

לחם רמדאן
צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: שעה ורבע

דרגת קושי: בינוני

לחם טורקי שטוח או בשמו לחם רמדאן הוא הלחם שאיתו נוהגים המוסלמים בטורקיה  לשבור את ימי צום הרמדאן

לחם טורקי שטוח – מצרכים

  • כף שמרים יבשים
  • 1 כוס מים חמימים
  • 1 כוס חלב חם (לחלופין משקה שיבולת שועל תנובה)
  • כף סוכר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כפית מלח
  • חלבון ביצה – (אופציונלי)
  • 500 גרם קמח רגיל, מנופה
  • כפית משפר אפיה (אופציונלי)
  •  מעט קמח תירס (לפיזור על נייר האפייה שבתבנית)
  • חלמון ביצה ומעט חלב (תחליף מקובל: שמן זית)
  • סומסום רגיל וסומסום שחור

הכנת לחם טורקי שטוח – שלב אחרי שלב:

  1. מחממים תנור ל 240 מעלות 
  2. ממיסים במיקסר עם וו לישה את השמרים והסוכר במים וחלב ומוסיפים שמן ומלח
  3. ממתינים 5 – 10 דקות
  4. מפעילים את המיקסר ומוסיפים את הקמח לסירוגין , במהירות בינונית
  5. המיקסר יעבוד מספר דקות יתקבל בצק רך ודביק מאד.
  6. מכסים בניילון נצמד ועליו מגבת למשך שעה, או עד שהבצק לפחות הכפיל את נפחו
    לאחר ההתפחה
  7. בעזרת קלף שוברים את ההתפחה ומעבירים למשטח מקומח היטב
  8. מחלקים לשני חלקים ומכדררים כל חלק (לא קל לעשות זאת היות והבצק מאד דביק)
  9. מפזרים קמח תירס בתבנית עם נייר אפייה ומשטחים את הבצק לצורה הרצויה,
    מרססים במעט תרסיס שמן זית
  10. מכסים במגבת או ניילון ניצמד להתפחה נוספת של 1/4 שעה עד 1/2 שעה
  11. טורפים בקערה את חלמון הביצה עם מעט חלב (או משקה שיבולת שועל )ומברישים בעזרת אצבעות רטובות
  12. עושים את הצורה בבצק
  13. מפזרים על הבצק סומסום רגיל וסומסום שחור או קצח
  14. מכניסים לתנור למשך כ 15- 20 דקות או עד שמתקבל צבע יפה
  15. בתיאבון

✏️ טיפ של אלופים: תרססו את הלחמים במעט מים כמו שעושים באפיית בגטים 5 דקות לפניי שהלחם מוכן.

  • הערה: ממש לא חובה ללוש במיקסר, אפשר ללוש ביד
קצת על קותי אדלר כל הכתבות
חי נושם וחולם מתכונים וקולינריה.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם