בורקס תרד וגבינות – מתכון מעלי פילו

בורקס תרד וגבינות
צילום: גילה שלו, אוכל רחוב

זמן הכנה: 15 דקות

זמן אפייה: 35 דקות

דרגת קושי: קל

מי לא אוהב בורקס תרד וגבינות? אין חיה כזאת – כולם אוהבים! מתכון לבורקס תרד פילו ביתי פריך וטעים במילוי משגע שכל אחד יכול להכין בקלי קלות ממצרכים בסיסיים שיש לכל אחד במקרר.

מצרכים

  • חבילת עלי פילו
  • קוביות גבינה בולגרית 5%
  •  חבילת עלי תרד
  • גבינה צהובה
  • ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור

שלבי הכנה

  1. מטגנים קלות חבילה של עלי תרד עד שהם מצטמצמים
  2. מערבבים את כל המצרכים (ניתן להוסיף גבינות שונות)
  3. פותחים את עלי פילו
  4. מרססים את עלי הפילו בשמן או לחלופין מורחים חמאה
  5. מניחים על קצה דף הפילו הפילו כמות יפה של המלית שהכנו ומגלגלים לרולדה אחת ארוכה
  6. מניחים את הרולדה בתבנית (ניתן להניח בצורת שבלול או לחתוך את הרולדה לקוביות קטנות)
  7. מורחים מעט ביצה או שמן על הבורקסים
  8. מפזרים מעט שומשום
  9. אופים את הבורקסים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 35 דקת עד להזהבה
קצת על גילה שלו כל הכתבות
גילה שלו היא פאשינסטה, סבתא סורגת במסרה מלאה ומומחית לתבשילים תימניים, בצקים וכל מה שטעים.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם