באחש בוכרי בשקית (חלטי)

באחש בוכרי מתכון
צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: 3 וחצי שעות

דרגת קושי: בינוני

המטבח הבוכרי הוא מהמטבחים העשירים ביותר היות והוא מושפע מהמטבחים: הסיני, הפרסי והטורקי. אחת ממנות הדגל של המטבח הבוכרי העשיר בטעמים הוא חלטי באחש – אורז המבושל מאדים בתוך שקית מבד פשתן. האורז הזה הוא מנה בפני עצמה היות והוא כולל חלקי בשר קצוצים (לא טחונים) חלקי פנים והמון ירק, בעיקר כוסברה ושמיר. לכמות של כחצי ק"ג אורז מוסיפים כ 3 צרורות כוסברה וצרור שמיר, האורז הנמצא בשקית מתבשל בלחץ שנוצר בשקית ובאדים, כתוצאה מכך הירק נעלם לגמרי הוא נספח לגרעין האורז ומהווה בעצם תבלין, לכן אין צורך בתבלינים נוספים פרט למלח ופלפל שחור. יצא לי כבר להכין את המתכון בעבר מבשר צלעות, הפעם הלכתי על  פרגיות, שומן כבש וכבד.

✏️ המלצה לשומרי הכשרות – חובה לקנות את הכבד באריזה בה ניתן לדעת את תאריך השחיטה על מנת שלא יעברו שלושה ימים מתאריך השחיטה.

✏️המלצה לצמחוניים – חתיכות גסות של פטריות פורטובלו מטוגנות עם פירות יבשים יכולות להיות תחליף מהמם לבשר!

מצרכים לחלטי באחש

  • 500 גרם אורז עגול (מושרה במים חמימים לא רותחים כשעה ושטוף בעדינות מהעמילן)
  • 500 גרם בשר צלעות קצוץ בסכין (לא טחון)
  • 100 -150 גרם שומן כבש (רצוי מאד, לא חובה)
  • חלקי פנים אחרים (רצוי לא חובה)
  • 3 צרורות יפים של כוסברה
  • 1 צרור שמיר
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 צרור בצל ירוק (החלק הירוק בלבד קצוץ דק, אופציונאלי)
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • שקית בד פשתן – זה המקור, אם אין שקית קוקי זו גם אפשרות (שקית בתוך שקית)
מצרכים לבאחש בוכרי

באחש בוכרי בשקית שלב אחרי שלב

  1. משרים את האורז במים חמימים (1/3 מים רותחים 2/3 מי ברז) עם כף מלח למשך כשעה, שופכים את מי השריה ומחליפים מים מספר פעמים עד שהמים צלולים.
  2. מסננים את האורז.
  3. קוצצים דק את הבשר.
  4. שוטפים טוב את הירק וקוצצים.
  5. מערבבים בעדינות את כל המרכיבים לפי הסדר שבסרטון (יש להקפיד לערבב בעדינות כדי שלא לפגוע בגרעין האורז העדין)
  6. ממלאים את השקית, לוחצים להוצאת אוויר, קושרים את השקית חזק במרחק של 2 אצבעות מהאורז.
  7. מכניסים לסיר עם מים רותחים למשך לפחות 3 שעות.
  8. מוציאים למשטח ומפוררים.
  9. בתיאבון
קצת על קותי אדלר כל הכתבות
חי נושם וחולם מתכונים וקולינריה.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם