מעורב ירושלמי מתכון יולי 27, 2020 קותי אדלר צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב זמן הכנה: 35 דקות דרגת קושי – קל מעורב ירושלמי – מצרכים כף גרגירי כוסברהכף גרגרי כמון כף גרגירי כרויהכפית גרגירי פלפל שחור כפית מלח גס כפית סומקכפית אבקת אמבהכפית כורכוםשמן זית 40% פרגית עוף30% כבד עוף20% לבבות עוף10% טחול עוף3 בצלים מעורב ירושלמי שלבי ההכנה ⚠️ הערה: אני הכשרתי את הכבד והלבבות, קחו בחשבון שבהכשרה ובניקוי הלבבות מאבדים בין 20% ל – 30% חותכים 3 בצלים לטבעות גדולות מחממים על מחבת יבשה את גרגירי הכוסברה, הכמון והכרויה כותשים את כל הגרגרים שהלהטנו על המחבת עם התבלינים במכתש ועלי או במטחנת תבלינים מוסיפים שמן זית ומערבבים היטב משרים את חלקי העוף במרינדה לשעתיים (אם אפשר אפילו ללילה שלם) היות והצלייה של חלקי הפנים נעשית בנפרד מומלץ להשרות אותם במרינדה בנפרד. צולים בווק כל חלק מחלקי הפנים בנפרד (לפי הסדר ברשימה) מומלץ להשתמש בספריי שמן היות והבשרים כבר משומנים מהמרינדה כשמסיימים לצלות את חלקי העוף עוברים לצלייה עדינה של הבצל לפני צליית הבצל יש להכניס את הבצל לכלים בהם שרו הבשרים. על מנת שגם הבצל יקבל את שאריות המרינדה (אין צורך שהבצל ישחים) מאחדים את חלקי העוף עם הבצל וצולים הכל למשך 30 שניות בתיאבון
אז מה דעתך?