שקשוקה עם גבינות ותרד על בסיס שמנת

מתכון מושלם וקליל לשבועות

שקשוקה עם גבינות
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: 10 דקות

דרגת קושי: קל במיוחד

מאז שאני זוכר את עצמי בכל חג שבועות אבא שלי נוהג להכין שקשוקה עם גבינות. מנה שתמיד גונבת את ההצגה והפוקוס ממנות מורכבות שלוקחות הרבה יותר זמן הכנה. אין מה לעשות השילוב של מנה כל כך ישראלית כמו שקשוקה עם גבינות שמנות וטעימות זה שילוב שאי אפשר לעמוד בפניו. לכבוד חג שבועות שקרב ובא לקחתי את המתכון המקורי של אבא שלי, הוספתי לו תרד ושמנת והנה לכם מתכון לשקשוקה עם גבינות ב 10 דקות שתמיד יוצאת מושלמת וטעימה!/

מצרכים לשמנת עם גבינות

  • חבילת תרד
  • 6 ביצים
  • 300 מ”ל שמנת מתוקה
  • 1 בצל גדול
  • קורט אגוז מוסקט
  •  חצי כפית מלח
  •  רבע כפית פלפל שחור
  • רבע חבילת חמאה (50 גרם)
  • 100 גרם קוביות גבינת פטה
  • 100 גרם קוביות גבינה בולגרית

שלבי ההכנה של שקשוקה עם גבינות

  1. תחילה מטגנים במחבת את קוביות הבצל עד שהוא מזהיב
  2. מוסיפים את עלי התרד לטיגון במחבת ל – 5 דקות בערך עד שעלי התרד מצטמצמים
  3. מוסיפים למחבת את השמנת לבישול, מלח, פלפל וטיפה אגוז מוסקט מגורד 
  4. מבשלים עוד 2 דקות על אש גבוהה את כל המרכיבים
  5. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את קוביות הגבינה (בולגרית ופטה) ומבשלים לעוד 2 דקות על אש נמוכה
  6. יוצרים גומות קטנות ברוטב ושוברים את הביצים
  7. סוגרים עם מכסה וממשיכים לעוד 2 דקות של בישול
קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 34 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם