פתיתים אדומים – מתכון לפתיתים ברוטב אדום

פתיתים אדומים
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: 15 דקות

דרגת קושי: קל מאוד

קלוריות: 230 (ל – 100 גרם)

פתיתים אדומים או פתיתים ברוטב אדום (תלוי איפה גדלתם) זה ללא ספק הפחמימה הקלאסית בארוחה של ילדים אבל לא רק! אני מושי אדלר בן 35 ואני לא מתבייש להגיש שאני חולה על פתיתים אדומים! אז בין אם אתם מתכוונים להכין את פתיתים ברוטב אדום לילדים שלכם ובין אם אתם "הילד" ונכנסה בכם "הדודא" לחזור לרגע לילדות ולאכול פתיתים עם שניצל (השילוב הקדוש) – לפניכם מתכון קל לפתיתים אדומים טעימים במיוחד.

מצרכים לפתיתים אדומים

  • 1 חבילת פתיתים (500 גרם)
  • 1 קופסת רסק עגבניות קטנה
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 כוסות מים רותחים 
פתיתים אדומים - מצרכים למתכון

אז איך מכינים פתיתים אדומים – שלב אחרי שלב

    1. מחממים 4 כפות שמן זית בסיר (אפשר גם ספריי)
    2. מטגנים בצל קצוץ 1 עד שהוא מקבל גוון זהבהב
    3. מוסיפים לסיר את הפתיתים וממשיכים בטיגון למשך 2 דקות (חשוב מאוד לערבב כל הזמן)
    4. מוספים לסיר את התבלינים (מלח, פלפל, פפריקה) ואת רסק העגבניות ומערבבים את כל המרכיבים יחד כדקה
    5. מוסיפים 4 כוסות של מים רותחים, מערבבים טוב ומכסים את הסיר עם מכסה למשך דקה
    6. לאחר דקה שהסיר מגיע לרתיחה: פותחים את הסיר, מערבבים ומנמיכים את הלהבה
    7. כעת מבשלים את הפתיתים על אש נמוכה למשך 10 דקות עם מכסה סגור.
    8. כדי שייצא לכם פתיתים אדומים אחד אחד ולא גוש של פתיתים מומלץ לפתוח את הסיר כל 2 דקות ולערבב את הפתיתים

טיפים לסיום

  • מומלץ מאוד לבשל את הפתיתים בסיר טפלון כדי להימנע הידבקות של הפתיתים לתחתית
  • שלב הערבוב הינו הסוד לפתיתים אחד אחד!
  • במידה ואתם עושים כמות קטנה יותר היחס בין הפתיתים למים הינו תמיד יהיה פי 2 כוסות מים מכוסות פתיתים
  • השתמשו אך ורק בכף עץ כדי לא להשפיע על הטעמים בשלב הטיגון
קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 34 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם