פלאפל שובל גני תקווה

פלאפל שובל
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב

את פלאפל שובל בגני תקווה אני מתכנן לטעום כבר למעלה משנתיים. אחת לשבוע שאני קופץ להורים של אשתי שגרים בסמוך לפלאפליה אני מתלבט אם לעצור למנה פלאפל או לדחות את הסיפוק ולהתענג על המטעמים של חמתי. מדובר בבשלנית בחסד עליון ולכן פעם אחרי פעם אני "מקפל זנב" מתגבר על תאוות הפלאפל שבוערת בי ומוצא את הנחמה בג'חנון, קוסקוס (מנת הדגל שנעשית בלי קיצורי דרך והנחות – ולא כמו הגרסה המקוצרת במיקרוגל), מפרום או כל אחד מהמטעמים של השפית גילה.

אבל השבוע החלטתי שאני עוזר אומץ ועוצר לטעום את פלאפל שובל שמסתתר לו מאחורי הירקנייה שברחוב הנגב. יש 2 כניסות למקום:

  1. משבילי המדשאה
  2. דרך הירקנייה עצמה

מיותר לציין שהאופציה השנייה שכוללת מעבר בין מדפי פירות וירקות של הירקנייה היא הדרך המומלצת. בחייאת כמה פעמים יצא לכם להיכנס לפלאפליה דרך ירקנייה? קחו את ההזדמנות הזאת בשתי ידיים וצאו לדרך!

 אני מגיע לדלפק של פלאפל שובל ומולי ניצב הבעלים של המקום ואגדה מקומית יחיאל שלא מבזבז זמן ומהרגע שכף רגלי דורכת במקום הוא עוזב הכל וניגש לברר מי אני, כיצד שמעתי על המקום ומבטיח לי שכדור פלאפל כזה עוד לא טעמתי בחיים.אומנם יש ליחיאל גם שניצל, שקשוקה ומטעמים נוספים אני לא חושב פעמיים והולך על מנת הדגל של המקום – פלאפל.

מיד בסיום ההזמנה יחיאל מוריד לטיגון את כדורי הפלאפל לשמן, אחחח איך אני אוהב פלאפליות שמכינות את הפרודוקטים של המנה טיפין טיפין עבור כל מנה ומנה בנפרד ולא מורידות מסות של כדורי פלאפל לשמן, טריות זה שם המשחק פה!

בזמן שכדורי הפלאפל משתזפים להם בשמן העמוק יחיאל שואל אותי: "תגיד איך אתה עם מלפפון חמוץ, אוהב?" וטוען שאני חייב לטעום מהמלפפונים הכבושים שהוא מכין. דבר ראשון אני לגמרי איש של חמוצים ודבר שני איך אפשר לפספס הזדמנות שכזאת. כבר יצא לי שפלאפליה נתנה לי כדור פלאפל לטעימה בזמן ההמתנה אבל מלפפון חמוץ? זה מוזר ומעניין אותי בו זמנית ואני הולך על זה! יחיאל מגיש לי במפית נייר מלפפון חמוץ עצום מעשה ידיו ומצפה בקוצר רוח לתגובה מצידי. אני יודע שהמשפט הבא שאני אעלה על הכתב מוזר וביזארי אבל יש משהו ממש מיוחד במלפפון חמוץ של פלאפל שובל הוא חמוץ חריף בקטע ממד טוב ומעורר תאבון. 

ולעניינו, עם כל הכבוד לחמוצים המהממים אני באתי בשביל הפלאפל. בשעה טובה כדורי הפלאפל יוצאים להם מהשמן ויחיאל שהוא לא פחות ממאסטר בכל הנוגע לאירוח ושירות מגיש בפני כדור פלאפל במפית לטעימה ואומר "כזה פלאפל עוד לא טעמת, בהבטחה" אני טועם ויש אמת בדבריו מדובר בכדור פלאפל אסלי, בלי טריקים ובלי שטיקים, כדור חומוס מטוגן נטול עשבי תיבול אך טעים צרחות.

שאמרתי שיחיאל מטפל בכל לקוח ולקוח כאילו היה מלך מרוקו התכוונתי שאשכרה לא הספיק לו שטעמתי את כדור הפלאפל ועכשיו הוא מתעקש שאטעם אותו עם הזלפה של טחינה שהוא מכין במקום. וכל זה קורה עוד לפני שאני בכלל יושב לאכול את הפיתה, לפנק לפנק לפנק.

בשעה טובה אני יושב עם פיתה מלאה בפלאפל, סלטים וכל טוב שיש למקום להציע ונהנה מכל ביס וביס. לדעתי מדובר בפלאפל הכי טוב בגני תקווה /קריית אונו.

ככל הניראה שהתוצר הסופי של פלאפל שובל כל כך טוב וטעים כי מי שמנצח על המקום הוא בן אדם שמתעקש על האמת הקולינרית שלו. במו אוזניי שמעתי איך יחיאל מתעקש ומשכנע לקוח שמעוניין להזמין 60 כדורי פלאפל לילדיו שיחזרו בעוד שעה מבית הספר שאת טיגון הפלאפל הוא יתחיל 5 דקות לפני שהילדים חוזרים מבית הספר כדי שהם יוכלו ליהנות מפלאפל טרי וחם. התשוקה של יחיאל לאוכל שהוא מגיש שכנע את האבא לתאם שהוא יתקשר 5 דקות לפני שהילדים מסיימים את הלימודים.

קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 34 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם