תמיד תהיה לי פינה חמה בלב לפלאפל טובה, בכל זאת זה הפלאפל הראשון שטעמתי, אי שם בשלהי שנות ה 90 העליזות. מאז הפעם הראשונה בה אבא שלי הכיר לי את הפלאפל המיתולוגי פקדתי את המקום עוד עשרות רבות של פעמים, המקום התפרסם והתפתח והוא אפילו הפך לרשת שמונה כיום 3 סניפים (המקורי בשמואל הנציב, בקניון השרון ובאזור התעשייה הישן בנתניה)
מלחמת הפלאפליות של נתניה
לפני מספר ימים עלה השם של פלאפל טובה באחת ממפגשי החברים ויחד עם השם התפתח ויכוח סוער בין אלו שטענו שפלאפל טובה הוא הפלאפל הכי טעים בנתניה ומנגד אלה שטענו כי פלאפל מוסא וטענו שהמצדדים בטובה הולכים שבי אחרי המקום בזכות חסד נעורים שיש לכולנו למקום הטעים.
אני לא בן אדם שאוהב לשמור מחלוקות בבטן (אני מעדיף לאכול אותן) ולכן החלטתי אתמול שכל הקונפליקט הזה הוא סיבה מספיק ראויה לקפוץ לבקר בפלאפל טובה.
פיתה עם 4 שכבות
למרות שכמעט כמו בכל פלאפליה גם כאן שידרגו מעט את התפריט והוסיפו 2 מנות: סביח ותסביך (שילוב מנצח של פלאפל וסביח) החלטתי שאני רוצה לטעום את המנה כמו שהיא הייתה עם חיזוק קל של ביצה.
אני לא יודע אם הבחור הצעיר שהרכיב לי את המנה הוא בן ממשיך של המייסדת אבל מה שבטוח זורם לו פלאפל בוורידים והוא חד משמעי הפלאפליסט (כן כן, המצאתי מילה) הכי משקיע שיצא לי לפגוש.
החוכמה הגדולה במנה שמרכיבים בפיתה ובפרט בפלאפל זה לחלק את המנה לשכבות ולדאוג שכל ביס יכיל קצת מכל מרכיב. לדעתי (ואני ממש לא מגזים) הפלאפליסט של טובה חילק את המנה ללא פחות מ – 4 שכבות שבכל שלב הוא דואג לשים כדורי פלאפל קצת סלט, קצת חמוצים, מלח אטלנטי וטחינה.
במילה אחת: וואו
בשתי מילים: תודה מלך
ברגע שהתיישבתי לאכול ונעצתי את השיניים בפעם הראשונה בפיתה כל המחלוקות התיישבו ונזכרתי בשנייה למה פלאפל טובה הוא הפלאפל הכי טעים בנתניה! פלאפל מושלם בפיתה שהיא הרבה מעבר לכיס בצק, יותר ראוי להגדיר אותה כענן בצק… אי אפשר לפרוט את התחושה במילים, צריך לבוא ולטעום.
פלאפל טובה – ציון סופי
טעם – פלאפל מושלם בפיתה מטורפת – ציון 10
שירות – אף פעם לא השקיעו בי בהרכבת מנה של פלאפל וזה בהחלט הורגש בכל ביס וביס – ציון 10
מחיר – נכון, המחיר עלה קצת אבל עדיין הטעם שווה את העלות – ציון 8
תקשיבוווו כולם חייבים לדעת שפלאפל טובה א.ת נתניה הוא הכי הכי טעים בעולםםםם wowwww של טעמים ואתם חייבים להגיע לטעום