מתכון לפלאפל ביתי שכל אחד יכול להכין

מתכון קל במיוחד לאוכל רחוב הכי ישראלי שיש!

מתכון לפלאפל
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • דרגת קושי: קל במאוד
  • עד כמה פלאפל משמין
  •  כמה קלוריות במנה פלאפל: 800 בממוצע
  • כמה קלוריות בכדור פלאפל: 60 – 90 בממוצע

מתכון לפלאפל - מצרכים

  • 2 כוסות גרגירי חומוס יבש שהשרתם במים 12 שעות
  • 3 בצלים גדולים
  • 5 שיני שום
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • קוביות קטנות של 2 פרוסות חלה שיסייעו לכדורי הפלאפל להיות אווריריים (החלק הלבן בלבד)
  • כפית וחצי מלח
  • 2.5 כפיות כמון
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 ליטר שמן

 מתכון לפלאפל – שלב אחרי שלב

  • שוטפים טוב טוב את גרגירי החומוס שהושרו במים – שימו לב שאתם בוררים כמו שצריך את כל האבנים הקטנות שעלולות "להתחבא" בין גרגרי החומוס.
  • מכניסים למעבד מזון את גרגרי החומוס, קוביות הבצל, שיני השום, פטרוזיליה, כוסברה וקוביות של חלה.
  • טוחנים את כל המרכיבים עד שמתקבל מרקם נעים ומשחתי שאפשר לכדרר אותו (לייצר כדורים)

טיגון הפלאפל הביתי 

  • מעבירים את הבלילה לכלי רחב, מוסיפים את כל התבלינים ואת אבקת הסודה לשתייה ומערבבים.
  •  יוצרים כדורים מבלילת הפלאפל – מומלץ שיהיו קטנים על מנת שיתבשלו באופן אחיד מבחוץ ומבפנים. קצת יותר קטן כדור מטקות של ים.
  • מחממים סיר עם שמן עמוק (1 ליטר יספיק לכם)
  • מטגנים עד שכדורי הפלאפל מוזהבים ויפים.
קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 34 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם