פטה כבד צמחוני – מנת פתיחה מושלמת

פטה כבד צמחוני עם חזרת
צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: 5 שעות

דרגת קושי: קל במיוחד

כפי שאתם יודעים אני ממש לא צמחוני אבל אין לי ספק שגם לחבר'ה החביבים שנמנעים מאכילת בשר מגיע ליהנות מהמנה הנפלאה הזאת. לפניכם מתכון מפורט לפטה כבד צמחוני טעים במיוחד ובריא (עם "גניבה" קטנה ממרכיב סודי שבפטה כבד המפורסם של המסעדה של השף משה שגב)

⚠️ הערב חשובה: כדי להגיע לפטה כבד צמחוני ברמה גבוהה צריך סבלנות של כמה שעות…

מצרכים לפטה כבד צמחוני

  • 3 בצלים גדולים קצוצים
  • 5 ביצים XL (או 6 ביצים L)
  • קליפות יבשות של בצל
  • 2 חצילים פרוסים לטבעות
  • 3 קישואים פרוסים לטבעות בעובי בינוני
  • חופן אגוזי מלך
  • 1/2 כוס מיץ תפוחים איכותי (זאת הגניבה שלי מהשף משה שגב)
  • השמן המסונן בו טוגן הבצל

  • מלח

  • פלפל שחור
 

שלבי הכנה

  1. מרתיחים בסיר עם הרבה מים והרבה קליפות יבשות של בצל את הביצים
  2. לאחר רתיחה יש להנמיך את החום לבעבוע נמוך ללפחות 4 שעות (כמה שיותר זמן יותר טוב),מומלץ לבדוק את כמות המים מדי פעם ובמידת הצורך יש להוסיף מים
  3. הערה : קליפת ביצה לא אטומה ולכן בבישול עם קליפות הבצל היא לא רק משנה את צבעה לחום אלא גם מושפעת מטעם קליפות הבצל שחודר לביצה דרך הקליפה
  4. מטגנים הבצל בשמן צמחי (לא שמן זית!)
  5. ממליחים מעט את הבצל במלח גס כשהשמן רותח, מנמיכים את הלהבה ומכסים את המחבת עם מכסה (גם תהליך זה לוקח מספר שעות)
  6. מפעם לפעם מערבבים את הבצל, עד שמתקבלת ריבת בצל
  7. מסננים את הבצל המטוגן ושומרים את השמן בו טוגן הבצל
  8. ממליחים את פרוסות החציל והקישואים למשך שעה
  9. שוטפים את החצילים והקישואים ומייבשים אותם היטב
  10. מטגנים את פרוסות החצילים והקישואים 
  11. על מנת שהקישואים והחצילים לא יספגו שמן יש לקמח את הפרוסות בתערובת של 50% קמח ו 50% קורנפלור (לנער את הפרוסות שיישאר עליהם מעט מאד קמח)
  12. מעבדים את כל החומרים במעבד מזון עם מעט מהשמן בו טוגן הבצל, מעט מיץ תפוחים, עד שתתקבל מסה / משחה כמו חומוס
  13. לאחר שהיה במקרר המסה תתייצב ואפשר להגיש אותה מעוצבת ברינג

✏️ מודה באשמה: לי נגמר החציל וניסיתי במקום החציל לטגן פטריות שמפיניון (משימורים) ופלפל ירוק מהזן הכהה וזה יצא ממש מוצלח מאוד.

קצת על קותי אדלר כל הכתבות
חי נושם וחולם מתכונים וקולינריה.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם