פאי רועים משודרג (שפרדס פאי)

פאי רועים משודרג (שפרדס פאי)
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: שעה וחצי

דרגת קושי: קל מאוד

קלוריות: 80 (ל – 100 גרם)

פאי רועים או בשמו המסורתי שפרדס פאי זו מנה אירית / בריטית קלאסית שהכרתי לפני למעלה מעשור כשמלצרתי בפאב אירי בנתניה. זו הייתה המנה הקבועה שאכלתי בסוף כל משמרת ובאותם ימים שכף רגלי לא דרכה במטבח פאי רועים הייתה נראת לי מנה מורכבת במיוחד להכנה. 

שנים חלפו ומצאתי את עצמי נכנס יותר ויותר למטבח וגיליתי שהמנה המופלאה והטעימה הזאת ממש קלה להכנה. אחרי אינספור ניסיונות להתחכות אחרי השפרדס פאי המקורי שאכלתי בזמנו אני חושב שהגעתי למתכון המושלם לפאי רועים משודרג ועכשיו הגיע הזמן לשתף אותו אתכם.

מצרכים לפאי רועים משודרג

  • 1 בצל גדול
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 5 תפוחי אדמה
  • קופסה 1 קטנה של רסק עגבניות
  • כוס פירורי לחם
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • פפריקה מתוקה
  • כמון

שלבי ההכנה:

  1. מכינים פירה מ 5 תפוחי אדמה.
  2. מטגנים בסיר למשך 7 דקות בצל קצוץ עד שהוא מקבל צבע זהוב וסקסי.
  3. מוסיפים 500 גרם בשר טחון לסיר וממשיכים בצריבת הבשר למשך 15 דקות על אש גבוהה.
  4. מוסיפים לסיר עם הבשר והבצל קופסה קטנה של רסק עגבניות ואת  התבלינים (פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל) ומערבבים 5 דקות.
  5. מוסיפים לסיר חצי כוס מים רותחים כדי שטעמי התבלינים והרס יפתחו וממשיכים בבישול על אש נמוכה לעוד 10 דקות.

הרכבת המנה

  1. לקוחים תבנית / מחבת קטנה ומשמנים אותה במעט שמן זית
  2. מוסיפים שכבה של תבשיל הבשר (ראגו) שהכנו.
  3. כשכבה שנייה מוסיפים את הפירה.
  4. אופים למשך 20 דקות בתנור שחומם ל 180 מעלות.
  5. השדרוג הוא אחרי 20 דקות להוסיף פירורי לחם על השפרדס פאי ולהמשיך באפייה של 10 דקות נוספות – קריספיות במיטבה מובטחת!
קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 34 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם