בשנת 2016 החל אסף גרניט להגיש ערייס במסעדה שלו ותוך זמן קצר הפכה המנה הערבית (שאמית) שנפוצה כבר מאות שנים בלבנון ובסוריה לאחת מהמנות הפופולאריות ביותר במטבח הישראלי.
דרך אגב יש למנה הקסומה שמכילה בשר טחון בפיתה מספר שמות: יש מקומות שיקראו לה ערייס מקומות ששמה יהיה ערוסה, אל-ערוסה, עראייס או עראיס – לא חשוב איך אתם קוראים לזה העיקר שזה ייצא טעים! ובדיוק בשביל זה יצרתי עבורכם מתכון מנצח לערייס מושלם על המנגל!
מצרכים לעראיס
הקודם
הבא
800 גרם בשר טחון
3 בצלים גדולים
צרור כוסברה
100 גרם צנוברים
טחינה (מומלץ הר ברכה)
לימון
חבילת פיתות
מלח
כמון
שמן זית
✏️ חשוב מאוד לבחור בשר טחון טרי ולא קפוא היות ובשר קפוא מפריש נוזלים שעלולים לטשטש את הטעמים המופלאים של הערייס
✏️ מומלץ לבחור בבשר טחון מנתח שומני: אנטרקוט, צלעות או צוואר
✏️ כל המוסיף שומן טלה הרי זה משובח
שלבי הכנת עראיס
הקודם
הבא
קוצצים את הבצלים והכוסברה
מערבבים בקערה גדולה את הבשר עם הכוסברה, הבצל והצנוברים
מוסיפים לתערובת הבשר כף מלח, כף כמון ושמן זית
מורחים טחינה בחצאי הפיתות
ממלאים את הפיתות עם הטחינה בתערובת הבשר
צולים על מנגל חם את הפיתות מכל הכיוונים עד שהפיתות והבשר מקבלים גוון יפה ומגרה
למה הלימון?!
לטחינה
מה עושים עם הלימון? והאם הטלימה גלמית או מוכנה