סירניקי – לביבות גבינה רוסיות

סירניקי - לביבות גבינה רוסיות
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: 10 דקות

דרגת קושי: הכי קל שיש!

קלוריותת: 180 (ל – 100 גרם)

סירניקי, הלא הן לביבות גבינה מתוקות של סבתות רוסיות, הכרתי לפני 3 שנים בזכות אשתי התימניה מכף רגל ועד קובנה. בחג החנוכה הראשון שחגגנו יחד (אי שם בשנת 2018) היא ביקשה ממני שאכין לה לביבות גבינה מתוקות והבטיחה שזה ממש פשוט להכנה.

מאז עברו מים בנהר ואשתי שהיא החצי הראשון, שני והשלישי שלי כבר הבינה שהיא לא צריכה לשכנע אותי שאבשל עבורה בטוענות ושכנועים בסגנון: "שזה מתכון ממש קל להכנה". כי אם היא רק  תרצה אני אוריד עבורה את השמש ואכין ממנה אומלט.

ולענייננו, מצ"ב מתכון קל ומנצח שיסייע לכל דביל להכין סירניקי טעימות להפליא.

מצרכים לסירניקי 

  • 1 ביצה
  • 3 כפות קמח תופח
  • 3 כפות סוכר
  • קופסת גבינה לבנה (250 גרם)
  • שמן קנולה

שלבי הכנה

  1. מערבבים בקערה את כל המצרכים עד שמתקבלת בלילה לבנה ואחידה 
  2. מחממים מחבת עם שמן קנולה לטובת טיגון עמוק
  3. בעזרת 2 כפות מניחים עיגולים של הבלילה
  4. מטגנים את עיגולי הבלילה מ 2 הצדדים עד שמתקבל סירניקי יפים ושזופים
  5. מומלץ להגיש לצד פירות חתוכים
קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 34 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם