סביח פרישמן תל אביב (המקורי)

סביח פרישמן
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב

פרישמן 42, תל אביב

מחיר: מנה קומפלט 29 

סביח פרישמן בתל אביב הוא אחד מהיסודות הקולינריים הוותיקים והחשובים בסצנת האוכל רחוב בישראל. הסביח שהוקם בשנת  1999 על ידי מירו פרץ ואפי רז (שלימים פתח את סביח טשרניחובסקי המצוין) הוא הסביח הראשון שיצא מגבולות רמת גבעתיים וכיום פרימן היא למעשה רשת הסביח הגדולה (והיחידה) בארץ עם 7 סניפים: רמת החייל, שוק לוינסקי, שוק הפשפשים, מתחם הבורסה ברמת גן, קריית אונו, רעננה. כולם טעימים וכולם טובים אך הקסם האמיתי התחיל פה בפינת הרחובות פרישמן /דיזינגוף.

כשגרתי בתל אביב הייתי נוהג לעצור בסביח פרישמן בדרך חזרה מהים – אין מושלם ומנחם יותר ממנת סביח מושלמת שאתה ברעב של אחרי כמה שעות רביצה בים. שאני חושב על זה עכשיו במבט לאחור  אני נזכר שתכלס כל הזמן שהייתי בים רק חשבתי על מנת הסביח שאחרי, אז וואלה יש מצב טוב שכל הקטע הזה של ללכת לים היה סתם תירוץ כדי לבקר בסביח פרישמן. גם היום כמו אז ולדעתי מהיום שהמקום נפתח – בכל שעות היום יש תור ארוך של אנשים שממתינים בסבלנות לרגע המיוחל בוא יגיעו לעמדת הסביח הפיצית שביום טוב היא שני מטר על שני מטר, אבל היי אם יש משהו שלמדתי על אוכל רחוב, זה ככל שהמקום יותר קטן ומינימליסטי ככה המנה שהמקום מגיש יותר טעימה – זה לא כלל ברזל אבל ב 90%  מהמקרים זה תופס.

אז אחרי שסיימנו עם השיעור בהיסטוריה על סביח פרישמן ועל כללי האוכל רחוב ההזויים שהמצאתי לעצמי ואני אשכרה מאמין בהם בוא ניגש לעניינים… אחרי כמעט 3 שנים שלא אכלתי בסניף המקורי בתל אביב הגיע הרגע וביום סידורים שהיה לי לפני שבועיים בעיר הגדולה מצאתי את עצמי מחכה בתור לסביח. עולם כמנהגו נוהג ואני וההרגלים שלי לא משתנים וגם הפעם כמו בכל פעם שנשאלתי על ידי המוכר מה אני רוצה במנה: התלבטתי ביני לבין עצמי אם סוף סוף הגיע היום בו “אגדל ביצים” ואלך על מנת הסביח עם בולגרית (במקום טחינה) או שסוס מנצח לא מחליפים – וכרגיל הסוס המצח הזה בדמות מנת סביח קלאסית עם טחינה מנצח כמו תמיד.

גם הפעם כמו בכל אותם הפעמים את המנה סיימתי בעודי מחפש מקום לשבת. שימו לב – אין יותר מדי מקומות ישיבה במקום אז במידה ואתם מגיעים קבוצה של אנשים אל תבנו על זה שתוכלו לפתוח שולחן או משו בסגנון. אתם יכולים לנסות אולי את מזלכם ולשבת בפלאפל פרישמן (גם שלהם) אבל אני לא משוכנע שהחבר’ה של הפלאפל יזרמו על זה – אין לכם מה להפסיד תנסו ובטח שלא “תקבלו רגליים קרות” ותמנעו מלבקר בסביח פרישמן המקורי בגלל שאין הרבה מקומות ישיבה – מדובר בחוויה קולינרית חוץ גופית אז למי לעזאזל אכפת אם כשתתנו את הביס בסביח המושלם הזה תעמדו או תשבו.

אחד הדברים החדשים שהופתעתי לגלות שנכנסו גם למוסד קולינרי עתיק יומין כמו זה הוא ההתחשבות בחולי צליאק ובשומרי משקל, ובמידה ותרצו תוכלו להרכיב את מנת הסביח שלכם מפיתה מקמח מלא או פיתה ללא גלוטן.

פרישמן – הרבה מעבר למנת סביח

הסביח יושב בתוך פיתה אוורירית במיוחד שמכילה כמות היסטרית של חצילים שמנוניים וסלטים טריים (כל פעם מחדש אני נדהם מכמות הסלטים והחצילים שמצליחים לאכלס בפיתה של פרישמן). כל המרכיבים המדויקים של המנה הזאת יוצרים ביס נימוח ומושלם שפשוט מוביל לעוד ביס ועוד ביס וככה בדיוק מתחילה התמכרות לסביח הכי טוב בתל אביב ולדעת רבים וטובים הכי טוב בארץ.

אם כבר אכלתם סביח פרישמן אז בטוח תחזרו לשם שוב ואם עדיין לא יצא לכם לטעום מהקסם הזה, תעשו לעצמכם טובה, תעזבו הכל וצאו ברגע זה אל פינת הרחובות פרישמן /דיזינגוף.

סביח פרישמן תל אביב – ציונים

  • טעם – פרודוקטים מצוינים, תחלופה מטורפת ששומרת על הטריות וניסיון של שנים הופכים את הסביח הזה למושלם – ציון  10
  • מחיר – יש שיאמרו ש 29 ₪ זה מחיר מופרז עבור מנת סביח, אבל זה הרבה מעבר למנת סביח! מדובר פה בחוויה קולינרית שכל בן אדם שזוכה לטעום ממנה מבין מה עומד מאחורי המחיר – ציון 8

שעות פעילות

  • ימים ראשון עד חמישי: 21:00 – 9:00
  • ימי שישי: 16:00 – 9:00
קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 32 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם