אם יש מקום לתמונה אחת בלבד במילון ליד המונח "אוכל מנחם" אז ללא ספק מקומה של הפיצה מובטח. עד לא מזמן חשבתי שהכנה של פיצה ביתית זו פרוצדורה מייגעת וארוכה שמצריכה התעסקות בבצק שזה פחות אזור הנוחת שלי, אך לפני שבועיים כל התיאוריה שלי השתנתה כשחבר שיתף אותי במתכון לפיצה ביתית בקלי קלות שכל אחד יכול להכין במהירות בבית והתוצאה מושלמת! עם קצת שיפורים ותוספות שלי יצרתי עבורכם מתכון לפיצה מנצחת ומהירה – בתיאבון.
מצרכים לפיצה ביתית
3.5 כוסות קמח פיצה
2 כפיות שמרים
5 כפות שמן זית
1 כף מלח
1 כף סוכר
גבינה צהובה מגורדת
בקבוק רוטב פיצה מוכן (מומלץ להשתמש בפרפקטו של אסם)
מתחילים בבצק – שמים בקערה גדולה: קמח, מלח, שמרים, שמן זית, סוכר ומים ומתחילים לערבב וללוש עד שמתקבל כדור בצק גדול ואלסטי (בצק טוב זה בצק שלשים אותו לפחות 20 דקות)
לוקחים את כדור הבצק שיצרנו ומעברים לקערה עם 3 כפות שמן זית
סוגרים את הקערה בניילון שקוף ומשאירים את הבצק לתפוח שעתיים
מקמחים משטח עבודה
מחלקים את כדור הבצק ל 2
פותחים את הבצק בעזרת הידיים
מניחים את הבצק שפתחנו על תבנית אפייה (לא לשכוח לשים נייר אפייה)
יוצקים שכבה דקה של רוטב פיצה על הבצק
מפזרים גבינה מגורדת
מוספים בצל, פטריות, טונה או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים
מכניסים את הפיצה לאפייה של 20 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות
🥑 טיפ של אלופים – אחת התוספות המושלמות ביותר לפיצה זה אבוקדו! במידה ואתם הולכים על זה חשוב מאוד שתקפידו לשים את חתיכות האבוקדו 2 דקות לפני שהפיצה מסיימת את האפייה היות ובשונה משאר התוספות אבוקדו שמתחמם 20 דקות מקבל טעם מר ולא נעים.
אז מה דעתך?