מתכון לטשולנט – חמין אשכנזי

מתכון לטשולנט
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה – שעה (כולל הכנות)

זמן בישול – בין 12 ל 16 שעות שהסיר צריך לנוח בתנור

דרגת קושי קל מאוד!

עד כמה טשולנט משמין

150 קלוריות בממוצע למנה

מתכון טשולנט חמין – מצרכים

  • 1 בצל
  • ראש שום שלם
  • 1/2 כוס שעועית
  • 1/2 כוס גרגרי חומוס
  • 1/2 כוס גריסי פנינה
  • 6 תפוחי אדמה
  • בשר: שריר, צלעות או צוואר (השריר הוא הנתח עם הכי פחות שומן) – לא חובה
  • תבלינים – מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון כורכום, אבקת מרק בצל או אבקת מרק עוף

הכנת טשולנט חמין

  • יש להשרות את הקטניות לילה שלם! רצוי מאוד גם את גריסי הפנינה
  • גריסי הפנינה הם "מניאקים" רציניים – בבישול הם סופחים המון מים ולכן על מנת שהחמין לא יתייבש אני נוהג לבשל אותם בנפרד עם הרבה מים בשקית קוקי.
  • שימו לב לכך שיוצא המון קצף ולכן יש להקפיד שזה לא גולש
  • חותכים בצל לחתיכות גסות
  • לא זורקים את קליפות הבצל ובמקום זה שוטפים אותם טוב ושומרים בצד
 

בישול הטשולנט – שלב אחרי שלב

היות וחמין הוא תבשיל שמגיע החל ממידה אקסטרה לארג' ומעלה מומלץ להצטייד בסיר גדול ורחב שיוכל להכיל את כל הפרודקטים!

ולענייננו

  1. מטגנים את חתיכות הבצל עד שהם מזהיבות יפה יפה כמו הצרפתיות בחוף הים של נתניה בחודשי הקיץ
  2.  מוסיפים לסיר את חתיכות הבשר ומקפידים על טיגון מהיר מכל צדדי הבשר – במידה ואתם מעוניינים בחמין צמחוני התעלמו משלב ההכנה הזה והבא
  3. כשכל חתיכות הבשר אטומות מוציאים אותם מהסיר
  4. מניחים בתחתית הסיר את קליפות הבצל ששמרנו ושטפנו
  5. על קליפות הבצל השטופות מניחים את חתיכות הבשר, ראש השום (עם הקליפה), גריסי הפנינה והקטניות שהשרינו מבעוד מועד
  6. בסיר קטן שמים את כל התבלינים, מוסיפים מים חמים ומערבבים עד שכל התבלינים מתמזגים
  7. יוצקים את בלילת התבלינים
  8. מוסיפים 8 ביצים קשות
  9. מביאים את הסיר לרתיחה ( 5-7 דקות)
  10. מורידים במקצת את החום על מנת שהחמין יתבשל בעדינות
  11.  כעבור חצי שעה מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל 120 מעלות (בהנחה שמבשלים בשישי אחה"צ ואוכלים בשבת בצהריים)
  12.  על החמין לנוח בתנור בין 12  ל- 16 שעות
  13. מומלץ לייצר רשימת שמירה בלילה שבין שישי לשבת לטובת שמירה ובדיקת מצב הנוזלים בסיר – במידה וחסר מים אל תתביישו להוסיף
  14.  פטנט לעצלנים – במקום להסתבך עם השריית הקטניות אפשר להשתמש בשימורי גרגירי חומוס ובשימורים של שעועית (ללא רסק עגבניות) – אין סיכוי שישימו לב להבדל
קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 34 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

3 Comments

  1. יפה,
    נקודה קטנה: אסור להוסיף מים לחמין בשבת אלא מים ישירות ממיחם חשמלי (גם לא תרמוס),
    פתיחה וסגירה של תנור- רק כשהוא סגור (ניתן לתזמן בקלות עם שעון שבת)

    שבת שלום ומבורך!

  2. שולמית, אנחנו כבר עשינו 'עליה'…קצת טוויסט מזרחי רק מוסיף לאשכנזים. כמון וכורכום שלא ידעום אבותינו, משדרג את החמין.

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם