זמן הכנה – שעה (כולל הכנות)
זמן בישול – בין 12 ל 16 שעות שהסיר צריך לנוח בתנור
דרגת קושי – קל מאוד!
עד כמה טשולנט משמין
150 קלוריות בממוצע למנה
מתכון טשולנט חמין – מצרכים
- 1 בצל
- ראש שום שלם
- 1/2 כוס שעועית
- 1/2 כוס גרגרי חומוס
- 1/2 כוס גריסי פנינה
- 6 תפוחי אדמה
- בשר: שריר, צלעות או צוואר (השריר הוא הנתח עם הכי פחות שומן) – לא חובה
- תבלינים – מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון כורכום, אבקת מרק בצל או אבקת מרק עוף
הכנת טשולנט חמין
- יש להשרות את הקטניות לילה שלם! רצוי מאוד גם את גריסי הפנינה
- גריסי הפנינה הם "מניאקים" רציניים – בבישול הם סופחים המון מים ולכן על מנת שהחמין לא יתייבש אני נוהג לבשל אותם בנפרד עם הרבה מים בשקית קוקי.
- שימו לב לכך שיוצא המון קצף ולכן יש להקפיד שזה לא גולש
- חותכים בצל לחתיכות גסות
- לא זורקים את קליפות הבצל ובמקום זה שוטפים אותם טוב ושומרים בצד
בישול הטשולנט – שלב אחרי שלב
היות וחמין הוא תבשיל שמגיע החל ממידה אקסטרה לארג' ומעלה מומלץ להצטייד בסיר גדול ורחב שיוכל להכיל את כל הפרודקטים!
ולענייננו
- מטגנים את חתיכות הבצל עד שהם מזהיבות יפה יפה כמו הצרפתיות בחוף הים של נתניה בחודשי הקיץ
- מוסיפים לסיר את חתיכות הבשר ומקפידים על טיגון מהיר מכל צדדי הבשר – במידה ואתם מעוניינים בחמין צמחוני התעלמו משלב ההכנה הזה והבא
- כשכל חתיכות הבשר אטומות מוציאים אותם מהסיר
- מניחים בתחתית הסיר את קליפות הבצל ששמרנו ושטפנו
- על קליפות הבצל השטופות מניחים את חתיכות הבשר, ראש השום (עם הקליפה), גריסי הפנינה והקטניות שהשרינו מבעוד מועד
- בסיר קטן שמים את כל התבלינים, מוסיפים מים חמים ומערבבים עד שכל התבלינים מתמזגים
- יוצקים את בלילת התבלינים
- מוסיפים 8 ביצים קשות
- מביאים את הסיר לרתיחה ( 5-7 דקות)
- מורידים במקצת את החום על מנת שהחמין יתבשל בעדינות
- כעבור חצי שעה מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל 120 מעלות (בהנחה שמבשלים בשישי אחה"צ ואוכלים בשבת בצהריים)
- על החמין לנוח בתנור בין 12 ל- 16 שעות
- מומלץ לייצר רשימת שמירה בלילה שבין שישי לשבת לטובת שמירה ובדיקת מצב הנוזלים בסיר – במידה וחסר מים אל תתביישו להוסיף
- פטנט לעצלנים – במקום להסתבך עם השריית הקטניות אפשר להשתמש בשימורי גרגירי חומוס ובשימורים של שעועית (ללא רסק עגבניות) – אין סיכוי שישימו לב להבדל
יפה,
נקודה קטנה: אסור להוסיף מים לחמין בשבת אלא מים ישירות ממיחם חשמלי (גם לא תרמוס),
פתיחה וסגירה של תנור- רק כשהוא סגור (ניתן לתזמן בקלות עם שעון שבת)
שבת שלום ומבורך!
כמון וכורכום בחמין אשכנזי.
בא-רור!!
שולמית, אנחנו כבר עשינו 'עליה'…קצת טוויסט מזרחי רק מוסיף לאשכנזים. כמון וכורכום שלא ידעום אבותינו, משדרג את החמין.