מתכון להמבורגר מבשר טחון – כמה פשוט, ככה טעים! אתם לא צריכים להיות טבחים ולא חשוב שיהיה לכם זיקה למטבח מספיק שתקנו בשר טרי, איכותי, תעקבו אחרי הוראות ההכנה שבמתכון ותצלו את ההמבורגר שלכם בהתאם למידת העשייה האהובה עליהם – בהתאם לטבלת מידות העשייה
מצרכים להמבורגר ביתי
500 גרם בשר בקר טחון (70% אונטריב ו – 30% שפונדרה)
1 כף חרדל דיז'ון
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
שלבי הכנת המבורגר ביתי מבשר טחון
קיצוץ בסכין – למרות שהבשר קצוץ מומלץ לקצץ ולפתוח את הבשר על משטח מעץ
תיבול – מוסיפים לבשר הטחון: מלח, פלפל וחרדל דיז'ון ומערבבים תוך כדי קיצוץ עם סכין גדולה
קריצת עיגול – מחלקים את הבשר 5 כדורי בשר במשקל 100 גרם
יצירת צורה ההמבורגר – מועכים את כדורי הבשר ויוצרים צורה מעוגלת של המבורגר. אפשר לדייק את הצורה באמצעות טבעת מתכת (רינג)
צלייה על הפלנצ'ה – צולים את ההמבורגר ב 2 הצדדים בהתאם למידת העשייה האהובה עליכם.
טבלת מידות עשייה של המבורגר ביתי
מידת עשייה
הסבר
כמה זמן צריך לבשל כדי להגיע למידת העשייה
Rare / רייר
מעטפת ההמבורגר חומה ובשר הקציצה אדום על גבול המדמם - מידת עשייה של קרניבורים אמיתיים!
צלייה של 3 דקות על כל צד בחום של 120 מעלות
Medium Rare / מדיום רייר
נתח השר שחום מבחוץ וורדרד מבפנים - מידת עשייה לקרניבורים בתחילת הדרך
צלייה של 4 דקות על כל צד בחום של 130 מעלות
Medium / מדיום
70 אחוז מקציצת ההמבורגר חומה ורק לב הקציצה ורוד - מידת עשייה הנפוצה ביותר. במרבית המסעדות זאת מידת העשייה תקבלו אם לא תציינו מה מידת העשייה שאתם רוצים
צלייה של 5 דקות על כל צד בחום של 140 מעלות
Medium Well / מדיום וול
90 אחוז מקציצת ההמבורגר חומה ורק אחוז קטנטן של לב ליבו של ההמבורגר ורוד - ולכן רמת העסיסיות יורדת
צלייה של 6 דקות על כל צד בחום של 150 מעלות
Well Done / וול דאן
רמת העשייה הגבוהה ביותר! ללא טיפת עסיסיות ועל גבול הצמיגי. במידה ואתם לא בהריון השתדלו להימנע ממידת העשייה הנוראית הזאת!
אז מה דעתך?