לזניה תרד בשמל וגבינות מתכון קל ומופרט: שלב אחרי שלב מאי 5, 2020 מושי אדלר צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב זמן הכנה – 45 דקותדרגת קושי – קל עד בינוני קלוריות – 106פחמימות (גרם) – 18.5 שומנים (גרם) – 18.5 כולסטרלו(מ"ג) – 26 לזניה תרד וגבינות - מצרכים חבילת עלי תרדדפי לזניהגבינת ריקוטה 3 כפות קמח 50 גרם חמאה 1 בצל אגוז מוסקט גבינה צהובה מגורדת 3 שיני שום הקודם הבא אופן ההכנת של מילוי הלזניה – סה"כ 10 דקותמחממים במחבת עם שמן זית חבילת עלי תרד – לא להיבהל מהכמות תוך 5 דקות תבחינו בנפלאות התרד ותראו איך הוא מצטמצם במהירותברגע שהתרד מצטמצם תניחו אותו בצד ותמשיכו לשלבים הבאיםקוצצים בצל 1 ומטגנים במחשבת עם שמן זיתכשהבצל מזהיב מוסיפים למחבת 3 שיני שום קצוצותכשהבצל והשום וקבלים צבע יפה מוסיפים את עלי התרדיש להוסיף כפית מלח, אגוז מוסקט, ומעט פלפל שחורהכנת רוטב בשמל ללזניה – סה"כ 10 דקותמטגנים 50 גרם חמאה / רבע חבילת חמאה סטנדרטיתמוסיפים 3 כפות קמח ומערבבים חצי דקהמוסיפים 3 כוסות חלבמערבבים עד שהבלילה הופכת מנוזלית לסמיכה הקודם הבא לזניה תרד וגבינות – הרכבת התבנית – סה"כ 5 דקותמשמנים תבנית בספריי ומסדרים בתבנית את השכבות הבאות:שכבה של דפי לזניהשכבה של התרד והצל המטוגןשכבה של גבינה מגורדת (צהובה או ריקוטה)שכבה יפה של רוטב בשמלועל זה מניחים שוב פעם את 3 השכבותמכניסים את תבנית הלזניה לתנור – סה"כ 20 דקות משאירים את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 ל – 20 דקותהערה – מומלץ לא לכסות את התבנית בנייר כסף כדי שיתקבל צבע שחום ומגרה.אהבתם את המתכון? אולי יעניין אתכם מתכון חלבי נוסף שלי – שקשוקה עם גבינות >
אז מה דעתך?