לזניה תרד בשמל וגבינות

מתכון קל ומופרט: שלב אחרי שלב

לזניה תרד בשמל וגבינות
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה – 45 דקות

דרגת קושי – קל עד בינוני

קלוריות – 106

פחמימות (גרם) – 18.5

שומנים (גרם) – 18.5 

כולסטרלו(מ"ג) – 26

לזניה תרד וגבינות - מצרכים

  • חבילת עלי תרד
  • דפי לזניה
  • גבינת ריקוטה
  •  3 כפות קמח
  • 50 גרם חמאה
  • 1 בצל
  • אגוז מוסקט
  • גבינה צהובה מגורדת
  • 3 שיני שום

אופן ההכנת של מילוי הלזניה – סה"כ 10 דקות

  1. מחממים במחבת עם שמן זית חבילת עלי תרד – לא להיבהל מהכמות תוך 5 דקות תבחינו בנפלאות התרד ותראו איך הוא מצטמצם במהירות

ברגע שהתרד מצטמצם תניחו אותו בצד ותמשיכו לשלבים הבאים

    1. קוצצים בצל 1 ומטגנים במחשבת עם שמן זית
    2. כשהבצל מזהיב מוסיפים למחבת 3 שיני שום קצוצות
    3. כשהבצל והשום וקבלים צבע יפה מוסיפים את עלי התרד

  • יש להוסיף כפית מלח, אגוז מוסקט, ומעט פלפל שחור

הכנת רוטב בשמל ללזניה – סה"כ 10 דקות

  1. מטגנים 50 גרם חמאה / רבע חבילת חמאה סטנדרטית
  2. מוסיפים 3 כפות קמח ומערבבים חצי דקה
  3. מוסיפים 3 כוסות חלב
  4. מערבבים עד שהבלילה הופכת מנוזלית לסמיכה

לזניה תרד וגבינות – הרכבת התבנית – סה"כ 5 דקות

משמנים תבנית בספריי ומסדרים בתבנית את השכבות הבאות:

  1. שכבה של דפי לזניה
  2. שכבה של התרד והצל המטוגן
  3. שכבה של גבינה מגורדת (צהובה או ריקוטה)
  4. שכבה יפה של רוטב בשמל
  5. ועל זה מניחים שוב פעם את 3 השכבות

מכניסים את תבנית הלזניה לתנור –  סה"כ 20 דקות

 

משאירים את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 ל – 20 דקות

הערה – מומלץ לא לכסות את התבנית בנייר כסף כדי שיתקבל צבע שחום ומגרה.

אהבתם את המתכון? אולי יעניין אתכם מתכון חלבי נוסף שלי – שקשוקה עם גבינות >

קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 34 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם