מתכון לבננה לוטי בתנור

בננה לוטי
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: 3 שעות

דרגת קושי: למתקדמים

אין ישראלי שהיה בתאילנד ולא התאהב במלכת הקינוחים של אוכל הרחוב המקומי: בננה לוטי. בגרסת המקור מטגנים בשמן את הבננה לוטי אבל כדי לעזור לכם לשמור על הגזרה אני מציג בפניכם את הגרסה הדיאטטית והממש קלה להכנה.

מצרכים לבננה לוטי

  • שבבי קוקוס
  • נוטלה
  • ריבת חלב
  • שוקולד לבן
  • 2 בננות
  • 0.5 קילו קמח לבן
  • 2 ביצים טרופות
  • 200 גרם סוכר (כף)
  • 50 גרם חמאה
  • 2.5 גרם מלח (חצי כפית)
  • 0.5 מים פושרים

שלבי הכנה 

  1. מערבבים במהירות בקערה גדולה: ביצים, מלח, סוכר מים, קמח, חמאה עד שמתקבל בצק.
  2. כשהבצק דביק יוצרים 4 כדורים ומכניסים אותם למנוחה במקרר למשך שעתיים
  3. אחרי שעתיים מוצאים את כדורי הבצק היפים שלנו ומרדדים אותם לדפים דקים בצורת מלבן.
  4. קולים את שבבי הקוקוס במחבת לוהטת עד שהם מקקבלים צבבע חום ויפה כמו תיירת צרפתייה שזופה בחופי נתניה בחודשים יולי אוגוסט.
  5. שלב הרכבת המאפה: שמים במרכז דפי הבצק פרוסות בננה טרייה, שבבי קוקוס קלויים, שוקולד לבן, נוטלה וריבת חלב ומקפלים את כל הטוב הזה בצורת עטיפה. אני באופן אישי פחות חזק בכל תחום הקיפולים, אוריגמי וכיו”ב אז אני משתדל פשוט שהקיפול יחזיק את כל התכולה בפנים ופחות שם דגש על היופי.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים למשך 20 דקות
  7. מומלץ להגיש עם גלידה קרה בצד.
קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 32 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם