אלבמה נתניה – חגיגה של בשרים

על מעשנה שצריך להזמין שולחן 3 חודשים מראש

אלבמה נתניה
קרדיט צילום: שגיא בן בסט, google maps

כתובת: דוד פנקס 47, נתניה

לא כשר

אם יש מסעדת בשרים שאני מתגעגע אליה בחירוף נפש ומתכוון להתקשר ולהזמין בה מקום מיד איך שווירוס הקורונה ומגבלות ההתקהלות איתו הוא הביא נפסקות זה מסעדה אלבמה שבנתניה.

על אלבמה נתניה שמעתי לראשונה מחבר באר שבעי שמלבד ליריבות הספורטיבית שהייתה ביננו כמו כל יריבות  בין אוהד מכבי נתניה לאוהד של הפועל באר שבע הוא נהג לפזר בכל פעם שנפגשנו: “אם יש משהו טוב בנתניה זה אלבמה שבאזור התעשייה הישן”.

בתור נתנייתי מבטן ולידה שכל תקופת נעוריו נהג לשבת בפיצוצייה של צורי באזור התעשייה למלא טפסי ווינר ולהתפנק על הטוסט נקניק המשובח של המקום הראש והלב לא יכלו לקבל את זה שיש מצב שכל השנים האלה היה לי ממש מתחת לאף מסעדה בשרים אגדית שלא ידעתי על קיומה. כי אם כמה שדרור לא מבין בכדורגל ובחר לאהוד דווקא את הגמלים מהדרום באוכל הבחור מבין ואין מצב שהוא מחרטט.

כדי לסגור את הפינה הזאת שהתחילה להציק לי כבר בבטן התקשרתי להזמין שולחן לי ולעוד זוג חברים. יש ביקוש ויש את מה שקורה באלבמה! כנראה שמשהו טוב קורה במקום הזה כי התאריך הכי קרוב אליו הצלחתי להזמין שולחן היה לחודשיים וחצי קדימה – אמאל’ה עכשיו הציפיות ממש בשמיים…

ההנחיות המפורטות של המסעדה

לאחר 70 יום מורטי עצבים הגיע היום המיוחל שנפתח עם שיחת טלפון מטעם אלבמה שביקשו לוודא שנגיע, לעדכן אותנו שהתשלום במזומן בלבד וששתייה נדאג להביא מהבית… What the fuck!!!!! 33

מעולם לא קיבלתי הנחיות כאלה הזויות ממסעדה שהזמנתי בה שולחן!

הערב הגיע, הזנתי את הכתובת של אלבמה ב waze ויצאנו לדרך אני ואשתי מציידים בשתייה (קלה וחריפה) לעבר היעד. כעבור נסיעה של חצי שעה ה waze מאותת שהגענו ליעד אבל אני רואה שהגענו לפיצוצייה של צורי. תuך כדי שאני מנסה להסביר לאשתי שכנראה הוויז התחרפן וצריך להתקשר למסעדה ולבקש מהם שיכווינו אותנו טלפונית כי את המקום שאליו הגענו אני מכיר ואפילו מכיר טוב. פתאום אשתי שמה לב ש 10 מטר מהפיצוצייה של צורי ישנו שלט צהוב ועליו רשום אלבמה ואומרת: “הוויז בסדר הנה אלבמה”. לא יודע מה הייתי יותר בהלם או נבוך.

אנחנו פותחים את דלת הכניסה והופ אנחנו בעולם אחר! אשכרה יש פה מסעדה קטנה עם 50 מקומות ישיבה (בערך) אוטנטית, חשוכה ועם ארון מעשנה שחור ועצום עם נוכחות שאי אפשר להתעלם, גם ברמה הוויזואלית וגם הריח אוי איזה ריח שהארון מעשנה הזה מפיץ במקום… אין מספיק מילים במילון אבן שושן שיכולות להעביר את  התחושה.

אנחנו מתיישבים וקולטים שכל השולחנות מסביבנו לא אוכלים מסביב לשולחן אלה מקיימים משתה של ממש! כנראה שאמרו להם להביא שתייה מהבית הם לקחו את זה צעד אחד קדימה ויעידו כל בקבוקי הוויסקי והקוניאק המשובחים שמונחים על השולחנות של כולם – אווירה של משתה כמו בימי האבירים כבר אמרתי?

עוברות להם כמה דקות וההלם נקטע כשהמלצר שהוא גם האיש שמתקלט על המעשנה העצומה וגם זה שקיבל את פנינו בכניסה מתדרך אותנו על הערב שיהיה לנו במסעדה.

כשומרי כשרות בחרנו במסלול שכלל 4 נתחים של בשר: אסאדו סינטה, נתח קצבים, שייטל ופילה.

לפני שכל נתחי הבשר המטורפים הגיעו לשולחן נחתו 3 מנות / תוספות פשוטות וטעימות להפליא: סלט ירוק גס, סלט כרוב כבוש וכערה עם תבשיל בשר, שעועית ותפוחי אדמה בבישול ארוך.

 אלבמה נתניה תפריט

  • מסלולים מומלצים שכוללים גם קינוח
  • מסלול ארבעה נתחים ₪160

    המסלול כולל: סלט ירוק, כרוב כבוש, ותבשיל שעועית עם תפוח אדמה ובשר

  • מסלול של כל הנתחים ₪215

    המסלול כולל: סלט ירוק, כרוב כבוש, ותבשיל שעועית עם תפוח אדמה ובשר

  • נתחים בודדים שניתן להזמין
  • אסדו ₪110
  • סינטה ₪125
  • נתח קצבים ₪110
  • שייטל ₪120
  • פילה ₪150
  • פילה + כבד אווז ₪180

עם כל הכבוד למנות הפתיחה אנחנו פה בשביל נתחי הבשר שמשתזפים להם במעשנה ולכן השתדלנו שלא להתפוצץ יתר על המידה מהתבשיל המצוין הזה.הגיע השעה והגיע לשולחננו בשר אסאדו סינטה שהתפרק בצורה מושלמת מהעצם והטעם: אמאל’ה ואבאל’ה! מדהים ברמות שבאמת אין לי את היכולת להעביר באמצעות מילים! בעודנו המומים ממנת האסדו המדהימה הזאת ניגש אלינו “רב מחובל” של אלבמה כדי לשאול אם אנחנו מוכנים כבר לפילה קצבים. מוכנים בטח מוכנים bring it to me! ההוא ציין שזה ייקח כ 10 דקות אז נצלנו את הזמן לצאת החוצה כדי לעכל את כל הטוב שעובר עלינו באמצעות שכטה מעוררת תאבון.

העשן התפזר, חזרנו למסעדה ואיך שהתיישבנו קיבלה את פנינו צלחת עם נתח קצבים פרוס שיצא זה הרגע מהמעשנה. בזיקה קטנה של מלח גס והופה נתח קצבים number 1 # עושה את דרכו אל קיבתנו.

להגיד שהנתח היה עשוי באופן מושלם, שהוא היה נימוח וטעים זה יהיה מעליב ולא הוגן. אני באופן אישי חוויתי בשניות הראשונות אורגזמה קולינרית מטורפת! שלמות!

קיבולת קיבת הקרניבור שלי לא כל כך גדולה ואת הנתחים שבאו אחר כך: השייטל והפילה זכיתי רק לראות כי הרגשתי שאם אני מכניס עוד מיליגרם אחד של בשר אני מתפוצץ לרסיסים. אבל לפי תגובת החברים בעלי קיבת העל שהיו איתי ואכלו גם מהנתחים האלה הם היו ברמה גבוה מאוד

שעות פתיחה

  • ימים ראשון – שישי:  1:00 – 19:00 
  • ימי שבת: 1:00 -13:00

⚠️ גם אם לא באתם עם מזומן יש כספומט בפיצוצייה הסמוכה

⚠️ ניתן לקנות שתייה בפיצוצייה הסמוכה

קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 32 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם