אהרל’ה קרפ ברולה בשוק הכרמל

תפריט, שעות פתיחה וביקרות על קינוח מהמם!

אהרל'ה קרפ ברולה תל אביב
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב

כתובת: אלנבי 60, תל אביב

כשר

באופן אישי אני לא משוגע על מתוק ואחרי סיבוב בשוק הכרמל עם אשתי בו נשנשנו בוריקה, מעורב ירושלמי ועוד שלל טעימות אין בי שום צורך לקנח במנה מתוקה. רצונות לבד ומציאות לבד ואיכשהו אחרי שעתיים של בליסה בשוק הכרמל אני מוצא את עצמי באהרל’ה קרפ ברולה שממוקם בכניסה לשוק מכיוון רחוב אלנבי. אין מה לעשות, ככה זה שאני עושה הסיור בשוק הכרמל עם אשתי, בן אדם עם 2 קיבות: האחת רגילה כמו שיש לכולנו והשנייה קיבה למתוקים בלבד.

 

אהרל’ה קרפ ברולה שעושה את כל הדרך משוק מחנה יהודה בירושלים לעיר הגדולה, ניראה במבט ראשון כמו חדר של נערה מתבגרת והאמת היא שכבר הרגשתי את יללות החתול בשק שחשבתי שאזכה לקבל מהמקום ואז קראתי על אחד הברושורים שתלוי בדלפק את הסיפור שעומד מאחורי אהרל’ה – קראתי, לקחתי צעד אחורה מהלגלוג והתחלתי לתת כבוד.

 

מסתבר שמאחורי המקום המתוק הזה הזאת עומד עו”ד פלילים ממולח שנתקל באחד מהטיולים שלו בחול בקינוח יפני משגע, רוב בני האדם היו עוצרים עם ההתלהבות בהמלצה לחברים, ביקור חוזר במקום אבל לא. העו”ד שכל כך התלהב מהקרפ ברולה החליט לתלות את החליפה, להפשיל שרוולים ולפתוח בישראל מקום שמגיש את הקרפ שתפס לו ת’עין.

אז מה יש לנו לאכול באהרל’ה

בגדול יש פה מגוון סוגים של קרפים:

  • קרפ ברולה – קרפ עם בננה נוטלה, פירות יער וגלידת וניל צרפתי
  • קרפ צ’יזי קייק – קרפ עם עוגת גבינה, תותים, קרמבל שקדים וגלידת וניל
  • קרפ פאי לימון – קרפ עם שבבי קוקוס, רוטב קולי פירות יער וגלידת וניל צרפתי
  • קרפ שוקולד – קרפ עם מוס שוקולד, נוטלה, בננה, נוגט, אגוזי לוז מסוכרים וגלידת וניל צרפתי
  • קרפ לוטוס – קרפ עם עוגת גבינה לוטוס, קרם לוטוס, קרמבל לוטוס, רוטב טופי, גלידת כרמל מלוח ועוגיית לוטוס

לאחר התלבטות קצרצרה החלטנו ללכת עם מנת הדגל של המקום: קרפ ברולה.

 תפריט אהרל’ה שוק הכרמל

  • קרפ ברולה 33 ₪
  • קרפ צ'יזי קייק 31 ₪
  • קרפ פאי לימון 31 ₪
  • קרפ לוטוס 31 ₪
  • קרפ שוקולד 31 ₪
  • צנצנת עוגת גבינה 16 ₪
  • צנצנת שחיתות שוקולד 16 ₪
  • צנצנת לוטוס 16 ₪
  • צנצנת פאי לימון 16 ₪

עם יד על הלב לאורך כל הדרך חשבתי שמדובר בגימיק. החל משלב ההזמנה ועד לשלב שבו הנערה שמתפעלת את המקום שלפה את הברנר ושרפה את הסוכר עד שהוא הפך לכרמל חרוך, זהוב וסקסי. זה מגניב, זה יכול לתפוס את העין לתיירים, זה בטוח פוטוגני ומצטלם מדהים לאינסטגרם, אבל כמה זה באמת טעים?

קרפ ברולה – מילה חדשה בעברית ועוד איזה מילה

אז ככה, בהתחלה שהקרפ עוד היה בצורת קונס עם שכבת סוכר התחלנו אני ואשתי בחפירות עם כפית בקרם ברולה ולתדהמתי הוא היה מושלם! טעם גן עדן!

כמו כן אחד הדברים שיותר התלהבתי בקרפ של אהרל’ה זה החשיבה שמאחורי האריזה של הקרפ ברולה. אריזה שבשלב הראשון מצריכה אכילה באמצעות כפית וכשתסיימו לאכול את הקרם ברולה תוכלו פשוט לקפל את הקרטון ולאכול את הקרפ עצמו כשהוא מקופל וקומפקטי – בול בפוני לכל מי שמחפש משהו טעים לנשנש מבלי להתלכלך תוך כדי סיור בשוק.

ציונים לאהרל’ה בשוק הכרמל

  • טעם – קרפ צרפתי קלאסי וטעים עם קרם ברולה מושלם – ציון 10
  • מחיר – 33 שקלים לקינוח כל כך מושקע זה מחיר הוגן במיוחד – ציון 9
  • מקוריות – אומנם זה ככל הנראה קינוח יפני עתיק יומין אבל בארץ זה יחיד ומיוחד אז מבחינתי זה סופר מקורי – ציון 10

שעות פתיחה

  • ימים ראשון – חמישי: 01:00 – 11:00
  • ימי שישי: 17:00 – 09:00
  • מוצ”ש: 01:00 – 21:00
קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 34 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם