אבקת מרק בצל בהכנה ביתית

אבקת מרק בצל בהכנה ביתיית
צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: 10 דקות

דרגת קושי: קל מאוד

את הרעיון להכנת תבלין בצל יבש נתן לי אלפסי משוק נתניה (חנות התבלינים שצמודה לסלטי בוקובזה)

תבלין בצל יבש קלוי טחון הוא משפר הטעם האידיאלי למרקים, תבשילים, פשטידות, קיגלים, טוצ’ רומני, טשולנט, מרק בצל, פירה תפו”א, ביצה מקושקשת, סלט ביצים ועוד ועוד…

מבחינת עלויות זה הרבה יותר כלכלי ומשתלם ממארז של אבקת מרק בצל בסופר ועולה בסביבות ה 20. משקית בצל יבש שעלתה לי 10 אצל אלפסי בשוק, יצרתי כמות של אבקת מרק בצל בסדר גודל של 20 מארזים כמו שמוכרים בסופר. ובכלל מה שאנחנו צריכים זה את טעם הבצל המטוגן אז בשביל מה לנו כל החומרים הנלווים שמוסיפים לנו.

⚠️ חשוב מאוד: יש להשתמש בבצל יבש ולא מטוגן, היות והוא מלא שמן ואי אפשר לטחון אותו.

מצרכים

  • שקית בצל יבש 🧅 – ניתן למצוא בכל חנות תבלינים

שלבי ההכנה

  1. מחממים מחבת גדולה בלי שמן
  2. כשהמחבת חמה מוסיפים שכבה של בצל יבש ומתחילים בשל הטיגון / קלייה
  3. יש לערבב את הבצל היבש במהלך הטיגון כדי שכל בבי הבצל ישחימו באופן שווה
  4. טוחנים את הבצל היבש המטוגן בבלנדר עד שמתקבלת אבקה

✏️ ניתן לשמור את אבקת מרק הבצל בצנצנת סגורה במקפיא חודשים ואפילו שנים.

קצת על קותי אדלר כל הכתבות
חי נושם וחולם מתכונים וקולינריה.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם