נתחיל בזה שחציל בתנור לעולם לא ישתווה בטעמו לפרוסות חציל מטוגנות בשמן עמוק! אין מה לעשות הכלל פשוט: "ככל שזה יותר משמין ולא בריא ככה זה יותר טעים". אבל בעידן שבו המודעות לתזונה נכונה ומבוקרת עולה ומציאות הקורונה גרמה לי להפחית באופן משמעותי את הפעילות הספורטיבית שגם ככה לא הייתי עושה החלטתי להכין השבוע חציל בתנור ולא מטוגן כהרגלי, מה אני אגיד לכם זה תחליף לא רע בכלל!
אז במידה ואתם מכינים לעצמכם סביח בבית או שסתם בא לכם להכין תוספת של סלט חצילים ריכזתי עבורכם מתכון קל במיוחד להכנה עם טיפים ייחודיים שאספתי מרחבי הרשת.
מצרכים
1 חציל גדול 🍆
שמן זית
מלח
פלפל
הקודם
הבא
שלבי הכנה של חציל בתנור
פורסים חציל לדסקיות בעובי של סנטימטר
מניחים את פרוסות החציל על רשת תנור
כדי לנטרל את הטעם המריר של החציל בוזקים מלח על הפרוסות ונותנים לחציל "להזיע" במשך 15
יש לבצע את הפעולה על 2 צדדי דסקיות החציל – סה"כ 30 דקות
לאחר שהחצילים הפרישו את כל הנוזלים יש לנגב את הפרוסות עם נייר סופג
משמנים תבנית בשמן זית ועליה מניחים את פרוסות החציל שגם אותם נבריש במעט שמן זית (2 הצדדים)
בוזקים מעט מלח ופלפל על פרוסות החציל
מכניסים את המגש עם פרוסות החציל לתנור שחומם מבעוד מועד על 200 מעלות
אופים את החצילים בתנור למשך 20 דקות
הופכים את החצילים וממשיכים לאפייה של 10 דקות נוספות עד שפרוסות החציל זהובות וסקסיות ב 2 הצדדים
אז מה דעתך?