חמין מקרוני הכי טעים שיש יולי 30, 2021 מושי אדלר צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב מצרכים לחמין מקרוני 1 חבילת מקרוני (עבה)8 חלקים של עוף (חצי פולקע וחצי כרעיים)2 בצלים חתוכים לרצועות3 תפוחי אדמה חתוכים לחצי 4 ביצים קשות (עם הקליפה)4 כפות דבש1 כפית פפריקה מתוקה7 כפות שמן זית2 כוסות מים 1 כף מלח1/2 כפית פלפל שחור1/2 כפית כמון1/2 כפית בהרט הקודם הבא שלבי הכנהמבשלים את כל חבילת המקרוני במים רותחים עם מעט מלח עד שהיא רכהמסננים את המקרוני ומעבירים אותו לקערה גדולהמערבבים המקרוני עם מעט שמן זית, דבש, מלח, פלפל, כמון ובהרט – את כל זה מניחים בצדמטגנים את רצועות הבצל בשמן זית עד שהם מקבלים צבע זהוב וסקסימוסיפים לטיגון את חלקי העוף עד שגם הם מקבלים את הוון השזוףמוסיפים לקערה של הפסטה את העוף והבצל המטוגן ומערבבים מטגנים בשמן זית את תפוחי האדמה למשך 5 דקות או עד שהם מקבלים צבע זהוב בצד אחדלוקחים סיר גדול שניתן להכניס לתנור ומתחילים את מלאכת הסידורבשלב הראשון של סידור הסיר מניחים נייר אפיים עם מעט שמן זיתמניחים את חצאי התפוח אדמה באופן כזה שהצד שטוגן מונח על הנייר אפייהמוסיפים מעל לשכבת תפוחי האדמה את תערובת הפסטה עם העוף והבצלמוסיפים 2 כוסות מים לסירמניחים את הביצים הקשותמניחים נייר אפייה וסוגרים את הסיר במכסהמניחים את הסיר בתנור שחומם מראש ל 120 מעלות ונותנים לו להתבשל למשך 8 שעותבשלב ההגשה יש להפוך את הסיר למגש עם נייר אלומיניום או צלחת ממש גדולה 💡 לגרסה האירופאית של המנה – מתכון לטשולנט אשכנזי >
אז מה דעתך?