חמין מקרוני הכי טעים שיש

חמין מקרוני
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב

מצרכים לחמין מקרוני

  • 1 חבילת מקרוני (עבה)
  • 8 חלקים של עוף (חצי פולקע וחצי כרעיים)
  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 3 תפוחי אדמה חתוכים לחצי
  • 4 ביצים קשות (עם הקליפה)
  • 4 כפות דבש
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 7 כפות שמן זית
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית בהרט

שלבי הכנה

  1. מבשלים את כל חבילת המקרוני  במים רותחים עם מעט מלח עד שהיא רכה
  2. מסננים את המקרוני ומעבירים אותו לקערה גדולה
  3. מערבבים המקרוני עם מעט שמן זית, דבש, מלח, פלפל, כמון ובהרט – את כל זה מניחים בצד
  4. מטגנים את רצועות הבצל בשמן זית עד שהם מקבלים צבע זהוב וסקסי
  5. מוסיפים לטיגון את חלקי העוף עד שגם הם מקבלים את הוון השזוף
  6. מוסיפים לקערה של הפסטה את העוף והבצל המטוגן ומערבבים 
  7. מטגנים בשמן זית את תפוחי האדמה למשך 5 דקות או עד שהם מקבלים צבע זהוב בצד אחד
  8. לוקחים סיר גדול שניתן להכניס לתנור ומתחילים את מלאכת הסידור
  9. בשלב הראשון של סידור הסיר מניחים נייר אפיים עם מעט שמן זית
  10. מניחים את חצאי התפוח אדמה באופן כזה שהצד שטוגן מונח על הנייר אפייה
  11. מוסיפים מעל לשכבת תפוחי האדמה את תערובת הפסטה עם העוף והבצל
  12. מוסיפים 2 כוסות מים לסיר
  13. מניחים את הביצים הקשות
  14. מניחים נייר אפייה וסוגרים את הסיר במכסה
  15. מניחים את הסיר בתנור שחומם מראש ל 120 מעלות ונותנים לו להתבשל למשך 8 שעות
  16. בשלב ההגשה יש להפוך את הסיר למגש עם נייר אלומיניום או צלחת ממש גדולה 
💡 לגרסה האירופאית של המנה – מתכון לטשולנט אשכנזי >
קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 34 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם