חומוס הבית – אלנבי 47

חומוס הבית תל אביב
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב

כתובת: אלנבי 47, תל אביב

לחומוס הבית ברחוב אלנבי הגעתי ממש במקרה, למעשה זה היה חומוס ריבאונד שהגעתי אליו בלית ברירה אחרי שהסתבר לי מהבחור שעובד בסניף החדש של חומוס מגן דוד שניתן לשלם רק במזומן, אז אם כל הכבוד למשפט האלמותי "אין חבר נאמן כמו כסף מזומן", לא חבל למנוע מקהל לקוחות שלא מסתובב עם מזומן עליו אפשרות לאכול במקום שעמלתם כל כך הרבה כדי להקים אותו.

פייר בכל הנוגע לפן הקולינרי, הג'ונגל של אלנבי מציע מקומות בינוניים שעובדים בעיקר על תחלופה של תיירים בעלי חך פחות מפותח משלנו הישראלים.

בכל זאת יש לי שעתיים לשרוף עד שאשתי תסיים את הפגישה שלה והחלטתי לתת צ'אנס לחומוס הבית שממוקם באלנבי 47 ממש מול ארהל'ה קרפ ברולה שבכניסה לשוק הכרמל.

כפי שתיארתי לעצמי מרבית הסועדים במקום היו תיירים ועוברי אורח שלא כל כך נראים כמו גרעין לקוחות קבוע וחוזר, מה שיכול להעיד על חומוס לא להיט אבל היי, הגעתי עד לפה אז אין כבר דרך חזרה ואני מזמין לי מנה של חומוס פול עם ביצה.

והטעם, מה איתו?

אז ככה, אומנם זה לא החומוס הכי מבריק שאכלתי אבל הוא מתובל בצורה מדויקת והפיתות היו טריות וטעימות במיוחד ובהתחשב בזה שהוא פתוח עד שעה ממש מאוחרת (22:00) זה בהחלט אלטרנטיבה טובה לארוחת צהרים/ערב אם אתם בסביבה.

 חומוס הבית – תפריט

  • חומוס נקי ₪20
  • מסבחה ₪24
  • חומוס פול ( מחלוטה) ₪24
  • חומוס גרגירים / טחינה ₪24
  • חומוס פטריות ובצל מטוגן ₪29

חומוס הבית בציונים

  • טעם – אומנם לא בטופ 10 של החומוסיות שאני מדרג במרכז במרכז אבל חומוס טרי ומתובל בצורה מדויקת שמחמיאה לכל ניגוב וניגוב – ציון 7
  • אווירה – יש משהו נחמד בלשבת ולנגב חומוס על אחת הצמתים היותר סואנים בלב ליבו של הג'ונגל של אלנבי – ציון 8
  • מחיר – 24 שקלים למנה של חומס זה מחיר אטרקטיבי והוגן – ציון 9

שעות פתיחה

  • ימים ראשון – חמישי: 23:00 – 10:00
  • ימי שישי – 19:00 – 10:00
  • ימי שבת: 23:00 – 9:00
קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 34 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם