סביחוש גבעתיים

סביחוש גבעתיים
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב

כתובת: עליית הנוער 27, גבעתיים

אל סביחוש גבעתיים הגעתי במקרה. אחרי שבוע עמוס בעבודה ועייפות מצטברת אני נאלץ לכתת את רגליי ביום שישי (יום שאני נוהג ברך כלל על הספה) למוסך שלי שבגבעתיים בעקבות רעשים מוזרים במנוע ומיד אחרי שאני משאיר את הרכב במוסך מתחילים רעשים בבטן שמאותתים על הרעב קרב ובא…

היה לי שעה להעסיק את עצמי עד שהרכב יהיה מוכן והחלטתי לחפש מקום שאפשר לאכול בו בשעת בוקר יחסית מוקדמת ליום שישי. כל האזור ניראה ממש מנומנם ולא הייתי אופטימי מידיי שאמצע את מבוקשי…

הליכה של 3 דקות ואני נדהם למראה עיניי כאשר נחשף מולי מקום העונה לשם סביחוש אני לא בטוח מה יותר מפתיע אותי שבדיוק שנייה אחרי שפיללתי בלב “כמה בא לי סביח עכשיו” או מהשם המתוקי הזה שבחרו לתת למקום שמוכר סביח.

אין ספק שבשביל לפתוח מקום העונה לשם סביחוש בג’ונגל הסביח שבגבעתיים (העיר עם הכי הרבה מקומות שמוכרים סביח בעולם!) צריך ביצים ולא רק בפיתה…

אבל מה זה חשוב העיקר שהגורל זימן לי את המקום הזה בדיוק בזמן. אני חוצה את הכביש ונכנס לסביחוש. ניראה שאני עושה את הסיפתח היומי למקום ואני מזמין מנה סביח. איזה כיף לגלות שהלב של המנה: החציל, לא טוגן מבעוד מועד אלה מטוגן כאן, עכשיו ובמיוחד בשביל מנת הסביח שלי! Its my lucky day!

או שכל מנה ומנה מקבלת פה יחס אישי או שסתם הרווחתי מזה שכנראה רק עכשיו נפתח המקום ונפל בחלקי הזכות לטעום מהחצילים הראשונים והטריים ביותר שצוללים לשמן העמוק של המקום המתוקי הזה.

ולענייננו הפיתה הייתה טרייה החציל היה עסיסי, בשרני ושמנוני בדיוק במידה הנכונה וכל שאר הפרודוקטים והסלטים היו מעולים! וואלה יש משהו קסום בלאכול בשישי בבוקר סביח במקום ריק מאדם ולבהות איך לאט לאט העיר מתעוררת.

דרך אגב אם לא בא לכם סביח תוכלו למצוא במקום עוד מגוון מנות ומאכלים: פלאפל, שקשוקה ומבחר סנדוויצ’ים.

אז המסקנה שלי מהמפגש עם סביחוש בגבעתיים זה לעולם לא לשפוט את המקום לפי השם שלו אלה אך ורק לפי הטעם. והטעם היה מעולה!

💡 טיפ קטן ממני אליכם – פעם הבאה שאתם בגבעתיים ובא לכם סביח תדעו שחוץ מהסביח המדהים של עובד יש עוד המון סביחים (הנה המצאתי מילה חדשה בעברית ותודה לאבי ואימי שהביאוני עד הלום…) מעולים פחות מפורסמים שמסתתרים ברחבי העיר

סביחוש גבעתיים – ציון סופי

טעם – כשכל הפרודוקטים טריים אי אפשר ליפול בסביח! היה טעים מאוד – ציון 8

שירות – הבחור שקיבל את פניי בסביחוש היה אדיב ופינק מכל הבא ליד ברוחב לב – ציון 10

אווירה – אני הגעתי למקום בשעה מוקדמת למדי שעוד לא היה לקוחות והאווירה הייתה מנומנמת גם היא בהתאם – ציון 6

שעות פתיחה

  • ימים ראשון – חמישי: 20:00 – 8:00 
  • ימי שישי: 15:00 – 8:00 
קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 32 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם