חומוס 55 בצומת מוזס/טל – באלפי מנשה

חומוס 55
צילום: אוכל רחוב, מושי אדלר

אל חומוס 55 הגעתי במקרה. לפני כשנה חגגנו את מסיבת הרווקים של צורי החבר האחרון שמתחתן. חגגנו את ימיו האחרונים כאדם חופשי בוילה באלפי מנשה. לילה מלא באלכוהול מכל הסוגים ועישונים מכל הזנים וכשקמנו “שבורים” בבוקר שישי שלמחרת עם הנגאובר בראש ורעב בבטן היה לנו ברור שבדרך חזרה לנתניה חייבים לעצור לנגב חומוס. לצערנו הטשטשה והאלכוהול גרמו לנו לקום בשעה שגם אם היינו יוצאים באותו הרגע מאלפי מנשה על גבי מטוס סילון לכיוון חומוס עוזי (בו אנחנו נוהגים לפתוח שולחן כל שישי) לא היינו מספיקים להגיע בשעה שעוד היה נשאר חומוס. אז אין ברירה אלא לחפש חומוסייה בשומרון.

ברוך בורא האיזי

אמר רבי נחמן “אין ייאוש בעולם כלל” וגם במקום שכוח אל הזה שאנחנו נמצאים אני פותח את אפליקציית איזי באמונה שלמה שנמצא לנו חומוס פתוח במרחק סביר. האמונה משתלמת! אפליקציית איזי מציגה שבמרחק של 2 קילומטר ישנה חומוסייה פתוחה העונה לשם חומוס 55.

תוך 5 דקות אנחנו מקפלים את עצמנו מהווילה ונכנסים לרכבים בדרך לחומוס 55. הנסיעה הקצרה הובילה אותנו לתחנת דלק טל עפרה הקטנטנה שממוקמת בלב הרי השומרון המהפנטים ובה פונדק דרכים אותנטי שמשתלב בנוף כאילו היה כאן תמיד ונותן תחושה של פונדק דרכים טקסני אמריקאי.

חומוס טוחנים באהבה או לא טוחנים בכלל

עם כל זה שחומוס 55 של מיכה ממוקם בסוף העולם שמאלה יש פה לא מעט אנשים שעומדים בתור. תחילה התעצבנו ולא הבנו למה התור זז פה בקצב איטי אבל כשהגענו לדלפק של מיכה וראינו איך הוא טוחן באופן אישי כל מנה ומנה של חומוס שהוא מוציא הבנו, הערכנו וציפייה לטעום כבר מהחומוס עלתה מ 0 ל 100.

אז בשעה טובה אנחנו יושבים סביב השולחן ומתחילים במלאכת הניגוב. החומוס של מיכה פשוט נפלא! רמת הטחינה שלו מממש מדויק לא טחון מדיי ולא גס – מרקם משחתי מושלם עם פול חם ומתובל.

אני לא יודע עם הפיתות נאפות פה במקום אבל אלינו הן הגיעו ברמת טריות מטורפת! חמות, מעלות אדים ולמעשה הן שידרגו עוד קצת את חווית הניגוב בחומוסיה הפסטורלית הזאת.

(תמונות באדיבות דף הפייסבוק של המקום)

 חומוס 55 תפריט

  • צלחת חומוס טחינה ₪28
  • משאוושה ₪30
  • חומוס פול עם ביצה ₪30
  • חומוס עם חצילים ₪32
  • חמשוקה ₪34
  • חומוס פטריות ובצל ₪34
  • פיתה פלאפל ₪18
  • פיתה סביח ₪18
  • פיתה שקשוקה ₪20

חומוס 55 – ציון סופי

  • טעם – זה שמיכה טוחן כל מנה ומנה בנפרד גורם לצלחות החומוס שמוגשות במקום להפוך ליצירות מופת – ציון 9
  • אווירה – ללא ספק זה החומוסיה הכי פסטורלית שיצא לי לאכול בה. את הנוף העירוני והמפוייח מחליפה בחומוס של מיכה ציוץ ציפורים, הרי השומרון והמון שקט – ציון 8
  • שירות – איך שזה הרגיש לנו את מיכה שמתקלט פה על הסירים כולם מכירים והוא מכיר את כולם. אווירה סופר ביתית ושירות מכל הלב – ציון 8
  • מחיר – מנת חומוס כל מושקת ב 30 שקל זה עסקה מצוינת  – ציון 9
  • ניקיון – ראוי להערכה – ציון 10

שעות פתיחה

  • ראשון עד חמישי: 17:00 – 8:30
  • ימי שישי: 15:00 – 8:30

 

 

קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 32 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם